Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 06. prosinac 2016.

Uz ovih nekoliko koraka pripremit ćete svoj novi pametni telefon za sigurno i ugodno korištenje. 

1. Odabir jezika

Prilikom prvog uključivanja vašeg novog mobitela pojavljuje se pozdravna poruka nakon koje slijedi odabir jezika. Odaberite s liste jezika i jednostavno odaberete preferirani jezik.

2. Umetnite SIM karticu

SIM kartica je vrsta pametne kartice uz pomoću koje je moguće uspostaviti mobilnu vezu. Uz to na nju je moguće pohraniti određenu količinu informacija poput adresara i telefonskih brojeva. Budući da postoji nekoliko različitih vrsta SIM kartica (microSIM, nanoSIM i drugo) provjerite koju karticu podržava vaš novi uređaj, a karticu po potrebi brzo i jednostavno možete zamijeniti kod vašeg mobilnog operatera.

Pojedini pametni telefoni funkcioniraju na način da ih nije moguće otvarati kako bi umetnuli karticu. Kod njih je karticu moguće umetnuti uz pomoću dodatne iglice koja otvara poseban utor.

Kod ostalih uređaja SIM karticu umećete na način da otvorite poklopac baterije i ispod baterije umetnute karticu.

Saznajte kako prenijeti kontakte na novi pametni telefon!

3. Odaberite Wi-Fi mrežu

Za odabir mreže koja se nalazi u vašem okruženju poput one u vašem domu ili na vašem radom mjestu. Po potrebi ukucajte i spremite lozinku za pristup.

4. Imate još jedan Android uređaj?

Ako imate još jedan Android uređaj možete kopirati postojeće postavke na novi. Odaberite potvrdno da želite prenijeti postavke, zatim upalite i otključajte drugi uređaj i postavite ih jednog uz drugog.

NAPOMENA: Ova mogućnost jedino će funkcionirati ako vaš uređaj ima omogućenu NFC tehnologiju i operativni sustav Android v5.0 ili više.

Ako to ne želite učiniti, samo odaberite Ne, hvala.

5. Postavite svoj gmail račun

Kako bi na novom uređaju koristili mogućnosti Google Play Storea i korištenja aplikacija potrebno je postaviti gmail račun. Možete unijeti postojeći račun ili stvoriti novi. Dobro je znati da će se obje mogućnosti ponuditi na ekranu.

Neki proizvođači mobilnih uređaja upitat će vas želite li stvoriti dodatan račun za njihove usluge. Taj korak po želji možete preskočiti.

6. Prilagodite obavijesti

Možete prilagoditi hoće li vam obavijesti na početnom zaslonu dolaziti sve odjednom, selektirano ili se uopće neće prikazivati.

7. Umetnite svoju SD karticu

Na taj način možete prenijeti sve podatke s prethodnog uređaja na novi, poput fotografija ili glazbe.

Dodajte svoje fotografije na početni zaslon i personalizirajte svoj novi uređaj. Učinite ga svojim, ipak ćete ga koristiti svaki dan. Uživajte u njemu, koristite za ga posao ili zabilježite uspomene.

Ako imate dodatnih pitanja, javite nam se!

Izvor fotografije: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel