Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 22. rujan 2016.

Mogućnost upravljanja pametnim telefonom putem glasa olakšalo je brojne aktivnosti, osobito ako puno radite ili vozite. Upravljanje glasom tada nije samo zanimljivi dodatak, ono vas čini i sigurnijima.

Trenutno svi operativni sustavi nude određene oblike i mogućnosti upravljanja glasom, a dostupne su i aplikacije za preuzimanje.

Siri

Siri je asistent umjetne inteligencije koji se nalazi na iPhone pametnim telefonima. Uz pomoć nje možete upravljati pojedinim značajkama na vašem mobitelu poput pretraživanja fotografija, dokumenata ili upravljanja GPS-om.

Također, možete izdati glasovnu naredbu slanja poruka određenoj osobi kao i sadržaj te poruke. Uz to, dostupno je glasovno pretraživanje Interneta i to na način da tražite Siri za savjet o primjerice restoranima u blizini, pretrage najzanimljivijih knjiga te rezultata utakmica.

Siri digitalnom asistentu pristupate na način da dugo držite središnji gumb nakon čega će se oglasiti Siri. Zanimljivo je znati da možete mijenjati glas asistenta koji će vam se oglasiti.

Cortana

Cortana je digitalni asistent na Windows 10 telefonima. Cortana je posebna po tome što osim prepoznavanja glasa, može prepoznati i napisani tekst.

Smatra se da je Cortana trenutno jedan od najboljih digitalnih asistenata budući da predstavlja zanimljiv spoj Siri i Google Now. Omogućava vam unos određenih informacija o vama kako bi rezultati pretrage i vaših upita bili što točniji.

Ističe se činjenicom da je Cortana ugrađena i kompjutorske operativne sustave što omogućava dodatnu fleksibilnost. Ovom digitalnom asistentu možete zadati naredbe pretraživanja podsjetnika, upravljanja uređajem i praćenje određenih rezultata, planova i informacija.

Cortani pristupate na način da dugo držite tipku za pretraživanje nakon čega možete dati upute za Cortanu. Također, moguće je postaviti i Live Tile za brzi pristup asistentu.

Google Now

Iako je moguće upravljati Google Now aplikacijom vašim glasom, on je asistent s kojim je moguće komunicirati pisanim putem. Također, dostupan je za iOS i Android pametne telefone. Kao i kod prethodnih aplikacija omogućava upravljanje s vašim uređajem, obavještava vas o važnim informacijama, napomenama ili pretražuje Internet.

Ono što ne može je pretraživanje slika, u kojima je primjerice Siri odličan. Pristupiti mu možete na dva načina, tako da dugo držite početnu ''home'' tipku ili putem Google Now Launcera kojeg je moguće postaviti na početni zaslon.

Ako imate dodatnih pitanja, javite nam se!

Izvor: http://bit.ly/2dd2w4X

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel