Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 18. kolovoz 2016.

Pametni telefoni i tableti uz aplikacije mogu pomoći u savladavanju školskog gradiva. Pripremili smo vam listu najboljih aplikacija za učenje. 

1. Dropbox, Google Drive i Evernote

Studenti i učenici često rade na različitim uređajima, pametnim telefonima, tabletima i laptopima. Kako bi sve materijale imali na dohvat ruke preporučujemo spremanje dokumenata na Dropbox ili Google Drive. Spremljeni sadržaj može se dijeliti s prijateljima i kolegama. Također, takvo pohranjivanje sadržaja ne opterećuje dodatno memoriju uređaja.

2. Kalkulator

Kupovina kalkulatora za školu ili fakultet može biti veliki financijski izdatak, pogotovo ako vam je potreban model koji može crtati grafove. U trgovini s aplikacijama dostupan je niz aplikacija koje možete koristiti za računanje jednostavnih, ali i složenih matematičkih operacija. Potražite kalkulatore poput HiPER Scientific Calculator ili Algeo graphing calculator.

Može se dogoditi da vaš školarac zapne u izračunu nekog zadatka. Tada je dobro imati aplikacije koje rade samostalne izračune poput Photomatha.

Osim matematike, predmeti poput kemije sada su puno jednostavniji i zabavniji. Aplikacija Complete Chemistry App sadrže sve najvažnije formule, periodički sustav elemenata te obuhvaća različite teme.

3. Preuzmite lektiru na tablet

Sigurno se sjećate vremena kada se u knjižnicama vodila borba za posudbu pojedinih naslova lektire. Sada uz nekoliko klikova sadržaj brzo preuzimate na vaš tablet. Vođenje bilješki kod knjiga u digitalnom formatu puno je jednostavnije nego kod knjiga u fizičkom obliku. Pogledajte što vam aplikacije poput Amazon Kindle ili iBooka mogu ponuditi.

4. Digitalni raspored sati

Digitalni raspored sati najjednostavniji je način učenici i studenti budu organizirani i prate svoje ciljeve i uspjehe kroz vrijeme. Mogu kreirati prioritete, kalendar zadaća, podsjetnike, ali i označiti dovršene zadatke i tako pratiti svoj uspjeh kroz vrijeme.

 

Ako ne znate koji mobitel najbolje odgovara uzrastu i razredu, pročitajte naše prijedloge.

 

Izvor: http://bit.ly/2b3gsMx

Izvor fotografija: Pexels. Copyright and licence: Free to Use.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel