Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 23. svibanj 2022.

2022. godina je i digitalni mediji su već odavno sastavni dio naših života, a koristimo ih sve više te ponekad može biti pravi izazov odvojiti se od ekrana. Međutim, dok se starije generacije i dalje mogu svjesno „isključiti“ i normalno funkcionirati i bez digitalnih medija, naša djeca su ta koja su uistinu rođena u digitalnom svijetu te mogu satima neumorno provoditi vrijeme za ekranom koji im sve više postaje glavi fokus. Kako bismo ih uspjeli zaštititi od mogućih negativnih utjecaja digitalnih medija te ih primorali da se povremeno odvoje od ekrana, Google je kreirao uslugu pod nazivom Google Family Link koja će ti pomoći da svom djetetu omogućiš sigurno surfanje Internetom.

Što je Google Family Link?

Google Family Link je Google-ova usluga koja omogućuje kontrolu nad uređajima povezanim u obiteljskoj grupi. Na taj način možeš upravljati računima i uređajima svoje djece dok provode vrijeme online, kontrolirati korištenje aplikacija, pratiti vrijeme provedeno na Internetu te postaviti generalna pravila korištenja Interneta unutar svoje obitelji. Bez obzira jesu li djeca još mala ili su u tinejdžerskoj dobi, Family Link može ti pomoći usmjeriti ih na zdrav sadržaj dok istražuju na mrežama, uče ili se igraju.

 

Kakav roditeljski nadzor omogućuje?

Google Family Link na raspolaganje ti daje cijeli niz mogućnosti kojima možeš lako dobiti uvid u aktivnosti djece na mreži i kontrolirati ih.
Putem tjednih i mjesečnih izvješća o aktivnosti aplikacije možeš provjeriti koje aplikacije dijete najviše koristi te također odobravati odnosno ograničavati pristup određenim aplikacijama ukoliko je potrebno.
Možeš odrediti dnevnu granicu vremena korištenja uređaja kako dijete ne bi provodilo previše vremena ispred ekrana, a uređaj se također preko Family Link-a može i zaključavati na daljinu.
Preuzimanje odnosno instalacija aplikacija iz Trgovine Google Play mogu se odobriti ili odbiti.
Putem Family Link-a lako možeš upravljati postavkama djetetovog računa – mijenjati i poništavati zaporku, uređivati osobne podatke, provjeriti lokaciju uređaja u svakom trenutku( pod uvjetom da je uređaj povezan na Internet).
Dijete također ne može dodati novi račun na svoj uređaj bez tvog dopuštenja.
Što se tiče pretraživanja Interneta, možeš upravljati pristupom web-lokacijama preko Google Chrome-a – pristup ograničiti samo onim stranicama kojima vjeruješ i čiji sadržaj smatraš primjerenim. Također možeš i uključiti Sigurno pretraživanje koje pomaže u filtriranju eksplicitnih rezultata, a pristup pretraživanju možeš i isključiti ili potpuno blokirati ako je potrebno.
 


Izvor: https://9to5google.com/

Kako postaviti Google Family Link?

Za korištenje Family Link usluge potrebno je imati Android uređaj verzije 7.0 ili iOS uređaj verzije 11 ili novije te Google račune koji će se povezati putem Family Link-a.
Family Link aplikaciju potrebno je preuzeti na telefon te djetetu otvoriti Google račun preko aplikacije, preko families.google.com ili koristiti postojeći račun.
Na families.google.com moći ćeš okupiti svoju obitelj – do 6 članova, i odabrati tko je roditelj tko će imati nadzor preko Family Link-a.
Nakon što okupiš obitelj, otvori aplikaciju Family Link na svom telefonu i prati korake kojima ćeš uspostaviti kontrolu nad uređajima djece.
Family Link aplikacija također se mora instalirati i na telefone djece – postoje 'dječja' i 'tinejdžerska' verzija.
Nakon što instaliraš aplikaciju i uspostaviš vezu s ostalim uređajima, sve je spremno da svojoj djeci omogućiš sigurnu pretragu i imaš kontrolu nad njihovim aktivnostima.

 

Potraži svoj novi pametni telefon!

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel