Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 14. listopad 2020.

U svojoj dvorani na kampusu u Cupertinu, Apple je predstavio novu Apple 12 seriju s čak četiri modela.

Dolazi nam iPhone 12 serija

iPhone 12 ima potpuno novi dizajn i izgled, a kao najveći novitet dodao je i 5G povezivost u čitav raspon. Svi Appleovi modeli imat će očekivani procesor A14 Bionic i, posebno za Pro set, LiDAR kamere.


Prema očekivanjima iPhone 12 je došao u četiri modela: 5,4-inčni iPhone 12 mini, 6,1-inčni iPhone 12 Pro, 6,1-inčni iPhone 12 i 6,7-inčni iPhone 12 Pro Max. Sva četiri modela imaju dizajn sličan iPhone 4 i iPhone 5 modelima koji nas vraća natrag na ravne obrađene rubove s nešto možda tanjim usjekom. Novi sofisticirani dizajn iPhone 12 Pro modela odlikuju se ravnim rubom od nehrđajučeg čelika s brušenim matiranim staklom.

Također cijela serija ima keramičko staklo kao zaštitu za zaslone, koje ima četiri puta veću otpornost na oštećenja.
Kako kažu iz Apple-a: Ovo staklo je prvo prozirno i bezbojno staklo na svijetu.

Karakteristike nove iPhone 12 serije

iPhone 12 liniju pokreće A14 Bionic čip. Prema izvještaju ovaj čip je prvi koji je ugrađen na 5nm procesor koji je izradio TSMC, što bi trebalo poboljšati preformanse i efikasnost. 

iPhone 12 A14 Bionic čip čini iPhone 12 puno snažniji, a iz Apple-a tvrde da ima do 50% poboljšanja performansi GPU-a u odnosu na A13 Bionic.

iPhone 12 serija - zaslon sa 60 Hz

Iako je bilo nagađanja da će nova serija iPhone-a imati 120 Hz ProMotion zaslone, na samom predstavljanju otkrili su da će ipak imati 60Hz brzinu osvježavanja zaslona, kao i iPhone 11. Bez obzira na to, Apple je u ovoj seriji sa LCD prešao na OLED zaslon koji podržava Dolby Vision, HDR 10 i HGL.
 

Kamere iPhone 12

iPhone 12 sadržavat će novu 7-dijelnu leću za glavnu kameru, što bi bila nadogradnja od 6-dijelne leće na iPhone 11 seriji. Dodatni objektiv rezultirat će boljom kvalitetom fotografije i smanjenim izobličenjem. Za iPhone 12 Pro modele je sigurno da će dodati i spomenuti LiDAR senzor udaljenosti objekta. Sekundarna kamera opremljena je širokokutnom lečom i 5-dijelom lečom.

Neke od ostalih značajki kamere uključuju, kvaliteniji noćni način, noćni time-lapse nečin rada, Smart HDR 3 sistem za automatsko podešavanje svjetline i kontrasta i mogućnost sinmanja viedozapisa u HDR-u sa Dolby Vision.

iPhone 12 Pro modeli opremljeni su Lidar senzorom, 3 kamere i bljeskalicom. LiDAR senzorom omogućuje se 6 puta brži autofokus pri slabom osvjetljenju i snimanje portretnih fotografija u noćnom načinu rada.

iPhone 12 and iOS 14

Sada znamo mnogo o mobilnom OS-u koji će pokretati nove modele iPhone 12. Apple je pregledao iOS 14 na svojoj godišnjoj konferenciji za razvojne programere, među ostalim istaknutim značajkama poput redizajniranog početnog zaslona i ažuriranja na Kartama i porukama.

iOS-a 14 pruža potpuno novo iskustvo s novim načinom prilagodbe početnog zaslona. Redizajnirani widgeti odmah daju pravovremene informacije i mogu se prilagoditi na različite veličine na bilo kojoj stranici početnog zaslona. Jedan od novih featuera je i App Library koji automatski organizira sve korisnikove aplikacije u jednostavan prikaz. iOS 14 također donosi nove načine za otkrivanje i upotrebu aplikacija pomoću Apps Clips, ažuriranja za poruke, karte i poboljšanu transparentnost i kontrolu za bolju privatnost.

 

iPhone 12 je zasigurno donio mnoštvo inovacija i oduševit će sve! Za više informacije ostanite u mobis.hr koji će vas obavijestiti o svakoj novoj informaciji prije početka prodaje uređaja, a do tada provjeri trenutnu ponudu Apple modela.

 

Pogledaj nove Apple modele
 

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel