Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 13. rujan 2017.

Jučer, 12.09., predstavljeni su novi Apple pametni telefoni. Nakon dugotrajnog iščekivanja, a i još dužeg nagađanja o tome kako će novi modeli izgledati, stigli su uređaji koji nisu puno, barem vizualno, odskakali od očekivanja. 

Predstavljena su dva odnosno tri modela, iPhone 8 i 8 plus koji vizualno podsjeća na svoje prethodnike te iPhone X, oba sa staklenim stražnjim zaslonom kojeg možemo pronaći kod iPhonea 4, 5 i SE. 

iPhone 8 – novi model iz Applea

iPhone 8 stiže u novom, u potpunosti staklenom izdanju. Prethodnici sa staklenom prednjom i stražnjom pozadinom imali su dodatni metalni okvir koji se značajno isticao u izgledu samog kućišta.

Sada je aluminijski okvir stopljen s ostatkom tijela uređaja i lijepo se uklapa u cijeli koncept. iPhone 8 dolazi u tri osnovne boje, tamno sivoj, srebrnoj i zlatnoj. 

Straha od veće mogućnosti oštećenja ne bi trebalo biti, budući da je uređaj dodatno ojačan novom strukturom izrade stakla dok je aluminijski okvir izrađen od materijala koji se koristi za izradu zrakoplova. 

Apple-iPhone-8-8-Plus-vodootporan-otporan-na-vodu-prskanje

Oleofobni premaz olakšava brisanje mrlja i otisaka prstiju. Također, novi Apple telefon zaštićen je od vode, prskanja i prašine. 

No, unatoč tome što je dizajn doživio određene promjene, nažalost, nije se dogodila značajna promjena u izgledu još od iPhone 6 modela. 

Punjenje i baterija iPhone 8 modela

Postoji razlog zašto su u Appleu odabrali upravo staklo za pozadinu svog uređaja. Na novom modelu omogućeno je bežično punjenje. 

Novi inteligentni način povezivanja AirPower omogućuje punjenje iPhone 8 bez korištenja žica i punjača, a prethodno predstavljene AirPods slušalice čine ovaj uređaj potpuno bežičnim.

baterija-bežično-punjenje-novi-iphone-8-8-plus

AirPower dostupan tek od 2018.!

No, AirPower bit će dostupan tek u 2018. godini, što svakako nije uobičajeno jer takvu dodatnu opremu drugi brendovi predstavljaju odmah po izlasku uređaja.

Također, za velik broj korisnika sretnu okolnost predstavlja i činjenica da žičani punjač s Lightning konektorom nije u potpunosti uklonjen kao što je to bio slučaj s 3.5mm utorom. 

Baterija iPhone 8 modela jednaka je baterijama koje su se mogle pronaći kod iPhone 7 i 7 Plus. 

Retina HD zaslon 

iPhone 8 ima veličinu zaslona 4.7“, a iPhone 8 Plus je opremljen s 5.5“ zaslonom.

I dalje je prisutan Retina HD zaslon s True Tone načinom rada uz širok spektar boja i 3D pritisak. 

iPhone-Apple-zaslon-Retina-HD-8-8-plus

True Tone tehnologija

True Tone tehnologija automatski prilagođava balans bijele boje kako bi se bolje prilagodile razini svjetlosti u okolini što omogućava ugodnije gledanje. Uz širi spektar boja i točnije boje sve što vidite na zaslonu izgleda ljepše. Zahvaljujući tehnologiji dvostrukih piksela vidljivost iz svakog kuta bit će fantastična. 

Sigurnost i zaštita

Apple je poboljšao mogućnosti senzora otiska prsta i uz automatsko otključavanje uređaja moći ćeš se ulogirati i u pojedine aplikacije, a putem Apple Paya i plaćati u prodavaonicama i na webu. Kasnije tijekom ove godine bit će omogućen prijenos, slanje i primanje novaca putem poruka. 

Kamera

Kao i kod svojih prethodnika, iPhone 8 dolazi s jednom kamerom, dok iPhone 8 Plus dolazi s dvije glavne kamere. 

iPhone 8 ima 12 MP širokokutnom kamerom s jačim senzorima, novim filterom boja i optičkom stabilizacijom slike, dok iPhone 8 Plus dolazi s dvostrukom 12 MP širokokutnom kamerom. Otvor blende kod oba modela iznosi f/1.8.

novi-iphone-kamere-apple-8-8-plus-dvostruka-kamera

Portretni način rada omogućuje izoštrene fotografije sa zamagljenom pozadinom, a predstavljena je i beta verzija portretnog osvjetljenja za slike koje izgledaju nevjerojatno profesionalno. Inteligentni način rada sa senzorom koji detektira pokrete, ljude i razinom osvjetljenja daje naprednije procesuiranje piksela, široki raspon boja, brži autofokus i višu razinu HDR-a. 

Što se tiče videa tu je 4K video, mogućnost snimanja u slo-motionu i time-lapse video. 

Čipset

Predstavljen je novi A11 Bionic čipset koji je čak 70% brži u odnosu na A10 Fusion koji je prethodio ovom modelu. 

A11 Bionic sastavljen je od šesterojezgrenog procesora i čak 4.3 milijuna tranzistora, dok svih šest jezgri može raditi simultano ukoliko ti treba dodatna energija. Proširena stvarnost, AR, igrice i aplikacije donose novu razinu fluidnosti i stvarnosti.

 

U svakom slučaju, ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati dok uređaj zaista fizički ne stigne u naše ruke kako bismo mogli dati još precizniju procjenu. Iako nisu predstavljene revolucionarne izmjene, možemo zaključiti da se radi o vrhunskom premium uređaju koji će sigurno pronaći svoje poklonike. 

 

Pogledaj ponudu Apple pametnih telefona!

 

Izvor fotografija: Apple.com

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel