Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 17. studeni 2017.

Znate što je ljubav? Kad lik drži u ruci mobitel nekih 20 minuta, dok zajedno gledate snimku stand-up nastupa na YouTubeu. I ne pisne, makar ga je ukočilo.

Znate što je još ljubav? Kad se probudite i zajedno gledate stream snimke Late night showa koji se jučer emitirao u Americi, ušuškani pod toplim poplunom, isprepleteni, dok vani pada kiša.

Hoćeš podijeliti slušalicu?

Obično kažu da moderna tehnologija udaljuje ljude, da premalo pričamo a previše buljimo. No ovo je nešto drugo! Štoviše, kada tražim potpunu samoću, uzet ću knjigu. To je samotnjački pothvat, aktivnost koja je toliko hermetična da odbija bilokakav društveni kontakt. Ne pada mi na pamet uletjeti nekome u kafiću ako vidim da ima otvorenu knjigu. S druge strane, ako vidim da gleda nešto na mobitelu, vjerojatno ću pitati može li mi dati jednu slušalicu.

S obzirom da već pet godina ne gledam televiziju (pozdrav upornim inkasatorima), streaming mi je jedini način da pratim serije ili filmove. Pretplatila sam se na servis koji mi to omogućava na legalan način i umrežila mobitel, tablet i laptop. I zbilja, to je sve što mi treba!

Saznaj sve o Google Chromecastu?

Smatram to jednim od načina na koji samostalno, poput nekog kustosa, odabirem što ulazi u moju svijest i formira moj ukus. Jednako je i s muzikom. Sama odabirem što ću slušati i gledati i osjećam se slobodnije i nezavisnije nego da tu zadaću prepustim mediokritetskom TV programu koji će mi nuditi još jednu reprizu "Dadilje" ili "CSI Miamija".

Streaming se uvukao u pop kulturu

I slušam radio, naravno preko streama. Još od malena radio mi je dio svakodnevne navike. U roditeljskom gnijezdu imali smo tranzistor u gotovo svakoj prostoriji (radnička verzija umreženog hi-fi sustava) i uvijek je nešto zvrndalo. Ta navika "zvrndanja" ostala mi je i danas. Kuham i streamam muziku. Tuširam se i streamam radio. Vozim se u tramvaju i streamam YouTube. Sjedim u kombiju i streamam nove albume koje nisam stigla preslušati kod kuće ili gledam seriju na tabletu.  

Streaming je dio naše kurentne pop kulture. Do te mjere se uvukao u nju da postoji i fraza "Netflix and chill". A ona, složit ćete se, itekako promovira "zajedničko provođenje vremena" – eto, toliko o tome da moderna tehnologija udaljuje ljude! :)

 

Zanima te koji su mobiteli najbolji za streamanje? 

Kino u džepu

Volim kino i kino-dvorane s udobnim, crvenim sjedalima, ali danas imam kino u džepu. Sve što mi treba pride su kokice, mekana dekica, slušalice s adapterom za dvoje (ili zvučnik prikopčan na mobitel) i zamračena soba. Projekcija počinje, ekskluzivna premijera u udobnosti vlastitog kreveta ili fotelje, s papučama na nogama i mogućnošću da zaspim ako to poželim. Idealan završetak napornog jesenskog dana ili genijalan način da provedeš vikend – napuniš kadu i staviš tablet na stalak – ima li boljeg wellnessa?

https://www.mobis.hr/proizvodi/dodatna-oprema-pametne-telefone-i-mobitele/

 

Pronađi slušalice po svojoj mjeri

Playlista by Remi za intimni chill 

Za kraj, složila sam vam playlistu za intimni chill, kad završite sa streamanjem filma.

 

"And chill" playlista by Remi:

  1. Salami Rose Joe Louis – I miss you so
  2. Feng Suave – Honey, there's no time
  3. Satchel Brown – Your lips
  4. Phum Viphurit – Sweet Hurricane
  5. King Krule – Czech One
  6. Mac DeMarco – My kind of woman
  7. Dog's Beach – Lenija do mora
  8. Vashti Bunyan – If I were same but different
  9. Iron & Wine – Low light buddy of mine
  10. Junip – Line of fire

 

 

Pronađi najbolje pametne telefone za streamanje sadržaja

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel