Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 05. travanj 2017.

Trenutno dva najpoželjnija pametna telefona na tržištu definitivno su nedavno predstavljeni Samsung Galaxy S8 i iPhone 7! Svaki od njih predstavio se tvrdnjom da je najbolji na svijetu. Ako se i dvoumiš između ova dva uređaja saznaj njihove karakteristike i riješi se dvojbi. 

1. Dizajn  

Dizajn je nešto čime se Apple uvijek ponosio i što je posebno isticao, naglasak je bio na izradi uređaja koji će biti u službi korisnika. Jednostavnost, kvaliteta izrade i lakoća korištenja prije svega. Nekoliko klasičnih boja poput crne, srebrne i zlatne, nadopunjene su dodatnom paletom boja poput sive, izrazito crne i ružičaste. Uređaji su tanki i elegantni, ali nažalost određene karakteristike išle su na uštrb korisnika poput uklanjanja 3.5mm priključka za slušalice. 

Kod Samsunga S8 možemo uočiti sve veći rast dimenzija zaslona, a da se pritom dimenzije samog kućišta nisu povećale. Upravo zaslona od ruba do ruba, o kojem će kasnije biti više riječi, okosnica je ovog uređaja. Određenom broju korisnika potpuno stakleno kućište nikako ne odgovara pa uređaj leži bolje u ruci uz zaštitnu maskicu. 

2. Kamera

iPhone dolazi s 12MP prednjom kamerom, f/1.8 otvorom blende, leće sastavljene od 6 dijelova zaista je jedna od najpopularnijih na svijetu zbog svoje kvalitete. Optička stabilizacija slike reducira zamućenost koja nastaje zbog pokreta ruke ili pomicanja predmeta. Osim toga, LED bljeskalica u četiri tona pruža najbolje fotografije svaki put. Model iPhone 7 Plus opremljen je s dvije glavne kamere. (Napomena: Kod iPhone 7s modela koji će biti predstavljen tijekom ove godine očekuje se značajno snažnija i kvalitetnija kamera)

Samsung S8 predstavio je novu tehnologiju fokusiranja, dual pixel. Prednja kamera ima čak 8MP, f/1.7 što selfie fotografije čini još boljim, a glavna kamera odlikuje se sa čak 12 MP, f/1.7 i sposobnosti snimanja 4K videa. Svi sadržaji bit će kristalno čisti i savršeno osvjetljeni. Leća je također sastavljena od 6 dijelova. 

Oba uređaja snimaju u 4K visokoj rezoluciji i pri slabom osvjetljenju.

3. Zaslon

Dolazimo do jedne od ključnih razlika AMOLED vs. Retina.

iPhone pametni telefoni uz Retina HD zaslone donose nevjerojatno žive boje s nevjerojatnom količinom nijansi boja. Rezolucija je 1334x750 za 4.7'' zaslon, odnosno 1920x1080 za 5.5'' zaslon. Uz 3D touch možeš upravljati svojim aplikacijama još brže, bolje i intuitivnije. Nosi razinu zaštite IP67.

Kao što smo već istaknuli, Samsung S8 ima zaslon od ruba do ruba ekrana koji je napravljen s elegantnim i zaglađenim prijelazima. Specifikacije za 5.8'' model su 2960x1440 (570 ppi), a za 6.2'', 2960x1440 (529 ppi). Zahvaljujući senzoru za pritisak dodirom se prilagođavaju određene funkcije. Nosi razinu zaštite IP68.

4. Ključne specifikacije

iPhone 7:

  • Procesor ♦ A10 fusion chip s 64-bit arhitekturom 
  • Memorija ♦ 32, 64, 128 GB / 2GB RAM (ovisno o modelu)
  • Kamera ♦ 12 MP glavna, 7 MP prednja kamera
  • Baterija ♦ 1960 mAh

Samsung S8:

  • Procesor ♦ Snapdragon 835, Octa-core (2.3GHz Quad + 1.7GHz / 1.9GHz Quad), 64 bit, 10nm procesor
  • Memorija ♦ 64GB, 4GB RAM
  • Kamera ♦ 12 MP glavna, 8 MP prednja
  • Baterija ♦ 3000 / 3500 mAh (ovisno o modelu)

5. Baterija

Kapacitet baterije na iPhone 7 je najveći do sad, čak 2900 mAh! Upravo zahvaljujući efikasnosti čipa A10 koji omogućava još brže procesuiranje podataka i optimizira korištenje energije. Znači udvostručena brzina, a dulje trajanje baterije. 

Baterija na Samsung Galaxy S8 omogućava da samo s jednim punjenjem koristite bateriju još efikasnije. Punjenje je bežično, brzo i jednostavno, sve što je potrebno napraviti je odložiti uređaj na stalak. Kapacitet baterije iznosi 3000mAh odnosno 3500 mAh. 

6. Sigurnost i dodatne mogućnosti 

iPhone 7 prvi je Apple uređaj koji je otporan na vodu te na prašinu. IP razina zaštite iznosi 67, izrađen je kako bi bio izdržljiv i osjetljiv na različite vrste pritisaka. Što se tiče zaštite samog uređaja i podataka, svoj pametni telefon možeš otključati putem otiska prsta. Od senzora, iPhone 7 ima barometar, brzinomjer, žiroskop, senzor udaljenosti i senzor osvjetljenja. 

Samsung S8 nastavlja s tradicijom Galaxy modela te je i ovaj model klasificiran kao IP68, vodootporan te otporan na prašinu. Zaštita kod Samsunga je povećana na nekoliko razina, dostupan je skener rožnice, senzor otiska prsta i skener lica. Također, broj senzora kod ovog modela nešto je veći, uz barometar, brzinomjer, žiroskop, senzor udaljenost i pritiska ima i geomagnetski senzor, Hallov senzor i RGB senzor svjetlosti. 
 

Izvor: www.samsung.com / www.apple.com

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel