Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 16. ožujak 2021.

Kako pratiti Android pametni telefon može dobro doći u situaciji kada je ukraden ili izgubljen. Obzirom da su nam mobitel prepuni osobnih podataka dobro je znati kako zaštititi sve privatne informacije. Jedno od jednostavnijih rješenja, sigurno je postaviti lozinku ili otisak prsta kako bi se otključalo pametni telefon, ali puno više se može napraviti sa aplikacijom za praćenje mobitela.

Također, ovo rješenje odlično je za obitelji koja međusobno dijele lokacije. Iako ova opcija se nikako ne preporučuje za špijuniranje, svatko bi trebao biti svjestan da s nekim dijeli svoju lokaciju.

Zašto je bitno uključiti praćenje pametnog telefona?

Najčešće će ti biti od koristi kada izgubiš mobitel. Ako ti je pametni telefon spojen na WiFi ili mobilnu mrežu moći ćeš ga pronaći bez problema. Ukoliko ti je mobitel ukraden, također ćeš moći vidjeti gdje se nalazi ili bar reagirati kako bi ti podaci ostali zaštićeni.

via GIPHY

Za najbolje opcije i što točniju lokaciju pametnog telefona, potrebno je već imati instaliranu aplikaciju za praćenje mobitela. Ako se ipak dogodi situacija gdje si izgubio mobitel ili ti je ukraden, a nemaš instaliranu neku od aplikacija, pametni telefon još uvijek je moguće locirati, samo će postupak biti malo duži i kompliciraniji.

Prvo što možeš provjeriti je kroz Google aplikaciju koja će sigurno imati povijest svih tvojih lokacija i posjećenih mjesta. Samo se potrebno ulogirati i u Google Maps aplikaciji pogledati podatke o prijašnjim lokacijama. Također, telefon možeš naći i kroz Android Device Manager koji je već instaliran na tvom uređaju. Pomoću njega možeš omogućiti da ti mobitel zvoni punih 5 minuta.

Korištenje aplikacija za praćenje pametnog telefona

Ako nemaš problema sa dijeljenjem svoje lokacije sa kompanijama poput Google-a ili Samsunga najbolje je koristiti njihove originalne aplikacije.

Google Find My Device najpopularnija je među aplikacijama za praćenje pametnih telefona. Besplatna je za preuzimanje i može pratiti sve uređaje koji su spojeni na isti Google korisnički račun. Uz to što svoj pametni telefon možeš pratiti, pomoću aplikacije možeš i izbrisati sve podatke i zaključati telefon. Dodatno, imaš opciju napisati poruku sa brojem telefona na koji te se može nazvati ukoliko netko pronađe tvoj izgubljeni mobitel.

Ako imaš neki od Samsung uređaja, oni dolaze sa već instaliranim aplikacijama za praćenje i sve što trebaš napraviti je kreirati Samsung korisnički račun. Ovo su neke od brojnih opcija koje možeš koristit:

  • korištenje pametnog telefona na daljinu, iako je zaključan
  • ako ti je baterija pri kraju, mobitel će poslati posljednju lokaciju na aplikaciju za praćenje
  • mobitel možeš pronaći iako je offline
  • sve kartice koje su u sustavu Samsung pay-a možeš odjaviti kako ne bi bile korištene ukoliko ti je mobitel ukraden
  • postoji i backup opcija, ukoliko se dogodi najgora situacija da svoj pametni telefon ipak ne pronađeš
  • možeš uključiti opciju za produživanje vijeka trajanja baterije, a s tim će se sve ostale aplikacija isključiti osim dijeljenja lokacije

Kako bi pronašao svoj pametni telefon, potrebno se ulogirati na stranicu Find My Mobile sa svojim Samsung računom i tamo se vide sve podaci.

Ono što je vrlo bitno napomenuti, ukoliko ti je pametni telefon ukraden i uspio si putem neke od aplikacija za praćenje saznati lokaciju gdje se nalazi, je svakako prvo kontaktirati policiju i njima prepustiti rješavanje situacije.

Tvoj novi pametni telefon te čeka
 

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel