Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 17. veljača 2021.

Kupio si novi mobitel sa Android sustavom? Prebacivanje sa iPhonea na Android može biti mukotrpan proces, ali mi smo tu da ti to olakšamo, pa smo u nastavku pripremili vodič kako bi to maksimalno postigli.

U prvom dijelu proći ćemo kroz neke lakše načine prebacivanja, koji možda neće funkcionirati za svaki pametni telefon, a kasnije ćemo proći kroz neke specifičnije načine koji će sigurno prebaciti sve podatke.

*Svakako je bitno da svaki korisnik provjeri opcije za sigurno prebacivanje, backupira podatke kako ne bi došlo do njihovog gubitka, a svakako je najsigurniji način obratiti se servisnom centru za prijenost podatka.

All-in-one alat

Ukoliko se prebacuješ na neki od Samsung pametnih telefon, posrećilo ti se jer Samsung ima alat Smart Switch s kojim je moguće odjednom prebaciti sve podatke. Evo kako to napraviti:

  • Ažuriraj iPhone software na najnoviju verziju
  • Napravi backup na iCloud svojih podataka
  • Otvori Smart Switch aplikaciju na svom novom Samsung uređaju
  • Prati korake kroz aplikaciju kako bi ti se svi podaci ispravno prebacili
  • Prihvati sve uvjete i odredbe
  • Odaberi primanje podataka i odaberi iPhone/iPad
  • Odaberi preuzmi podatke sa iClouda i prijavi se na svoj korisnički račun na iCloudu
  • Kada si se prijavio, odaberi import kako bi prebacivanje počelo

Za prebacivanje podataka putem Google Drive-a pogledaj naš blog o prebacivanju podataka sa Androida na Android.

*Svakako je bitno da svaki korisnik provjeri opcije za sigurno prebacivanje, backupira podatke kako ne bi došlo do njihovog gubitka, a svakako je najsigurniji način obratiti se servisnom centru za prijenost podatka.

Prebacivanje kontakata sa iPhonea na Android

Ukoliko si i prije sinkronizirao kontakte sa Google računom, prebacivanje neće biti nikakav problem jer će se svi spremljeni kontakti, jednom kada se prijaviš na svoj Google račun, biti automatski pohranjeni u novi pametni telefon.

Ukoliko ih ipak nisi do sada sinkronizirao, proces će biti malo kompliciraniji, a najlakši način je korištenje iClouda i kreiranje .vcf datoteke koju ćeš kasnije prebaciti na svoj novi Android, a u nastavku je nekoliko jednostavnih koraka:

  • Otvori svoj profil u iPhoneu
  • Otvori kontakte u iCloudu koji će se vrlo brzo prebaciti na server od Applea
  • Putem internet tražilice prijavi se na svoj iCloud račun
  • Otvori kontakte, odaberi ikonu u obliku zupčanika i odaberi sve
  • Klikni ponovno na ikonu zupčanika i odaberi Export vCard i kada se .vcf datoteka preuzela možeš ju direktno prebaciti u svoj novi mobitel
  • Za prebacivanje .vcf datoteke direktno u mobitel, prvo ga je potrebno spojiti na računalo putem USB kabla
  • Otvori aplikaciju mobitela i klikni na izbornik
  • Pronađi opciju import/export
  • Odaberi željenu datoteku

Prebacivanje aplikacija i slika sa iPhonea na Andriod

Što se tiče ovog dijela, obzirom da su to dvije vrlo različite platforme, neke aplikacije će biti trajno izgubljene, ali Android nudi vrlo dobre zamjene za njih. Također, sve aplikacije će biti potrebno instalirati manualno.

Jedna od najvažnijih stvari koje uvijek želimo u potpunosti prebaciti su fotografije. Najjednostavniji način je pohraniti sve fotografije na neki od dostupnih cloud usluga, Google Drive, Dropbox ili Google Photos koji je najlakši način obzirom da je dostupan i za Android i iOS. Kod instalacije odaberi opciju backupa i sve fotke biti će pohranjene u aplikaciji. Zatim, tu istu aplikaciju instaliraj na svoj novi Andrioid mobitel i pohrani sve fotografije.

Također, svoje fotografije možeš i manualno prebaciti sa mobitela na mobitel, tako da ih spojiš na računalo i jednostavno ih prebaciš.

*Korisnici pametnih telefona na svoju odgovornost instaliraju aplikacije, a i svakako preporučujemo da budu iz provjerenih izvora kako bi izbjegli oštećenja softvera, gubitak podataka ili neželjene efekte.

 

Foto: iGeeksblog, iDeviceguide, PCworld

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Komentari (1)
Dražen Matijević 28.10.2022.
Nisam još pokušao, ali ću sutra, jer mi dolazi novi Samsung Galaxy S22 Ultra. Vjerovatno će mi puno pomoći vaši instrukcijski savjeti
Odgovori

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel