Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 06. prosinac 2016.

Prije kupovine novog uređaja odgovorite na sljedećih nekoliko pitanja. Tako ćete pronaći model mobitela koji najbolje odgovara vašim potrebama:

Trebate li uređaj za posao, zabavu ili samo za razgovore?

Ako planirate često koristiti mobitel za posao, gledanje videa ili igranje igrica svakako razmislite o većem ekranu. Veličina ekrana mjeri se u inčima, a na tržištu su dostupne veličine od 2'' pa naviše. Srednja dimenzija ekrana veličine je od 4.5'' do 5.4'', a sve iznad smatra se velikim ekranom.

Svi gameri znaju da je za iskustvo igranja važna kvaliteta ekrana pa provjerite rezoluciju odabranog mobitela. Ako želite saznati gustoću piksela na ekranu, pogledajte ppi vrijednost, odnosno broju piksela po inču. Što je veći broj, to je i gustoća veća, a time je i bolja kvaliteta slike.

Ako uređaj planirate koristiti samo za pozive, tada veći ekran može predstavljati nedostatak prilikom nošenja.

GPU, CPU?

GPU i CPU smješteni su u samom srcu telefona, odnosno čipsetu, ali zašto su oni važni? CPU je kratica za procesor, a GPU za grafičku karticu.

Dobar i kvalitetan procesor omogućava primjerice brzo otvaranje aplikacija, ugodno igranje igrica i sve ostalo potrebno za normalno funkcioniranje uređaja. Procesor se razlikuje prema broju jezgri odnosno corea pa tako su dostupni dual-core, quad-core, hexa-core pa čak i octa-core procesori. Što je veći broj jezgri to će uređaj brže raditi prilikom izvršavanja više aktivnosti odjednom.

Poznatiji proizvođači procesora su Qualcomm, Exynos, Kirin i Mediatek, a trenutno najbolji procesor na tržištu je Snapdragon 820.

Android vs. iOS vs. Windows Phone?

Osnovna prednost Androida u odnosu na druge operativne sustave je to što trenutno dominira u najvećem broju različitih pametnih telefona. Također, Android je moguće personalizirati uz pomoć brojnih widgeta, različitih tipkovnica i slično. Tako možete mijenjati modele uređaja, a ipak ostati vjerni provjerenom operativnom sustavu. Brojne korisnike privlači i dobro razvijeni Google Store s velikim brojem aplikacija.

Kad govorimo o Apple uređajima, njih pokreće iOS operativni sustav. Ovaj operativni sustav jednostavan je za korištenje, a njegova najveća odlika je njegova stabilnost. Budući da je na tržištu značajno manji broj uređaja s iOS sustavom, operativni sustav prilagođava se uređaju, a ne uređaj sustavu kao što je to slučaj kod Androida.

Windows Phone ima nešto drugačiji koncept od druga dva navedena sustava. Naime, početni zaslon sastoji se od tzv. live tiles odnosno stiliziranih pločica koje su kombinacija ikonica i widgeta. Ekran je ispunjen pokretnim informacijama i grafikama.

Za kraj dobro je znati i sljedeće informacije:

  • Kada govorimo od RAM-u, 2GB memorije smatra se standardom, dok trenutni predvodnici na tržištu imaju 4GB memorije.
  • Prosječni pametni telefon na 4G mreži radi 8 sati.
  • Isti model uređaja može biti dostupan s nekoliko vrsta memorije, primjerice od 16GB, 32GB ili 64GB.
  • Prilikom odabira kamere, osim broja Mpix, pogledajte ima li vaš budući uređaj bljeskalicu, autofokus, digitalni zoom te kakva je razlučivost slike.

Vjerujemo da je sada izbor puno lakši i da je vaš idealni model udaljen samo par klikova!

Prvi klik neka započne ovdje!

Izvor: http://bit.ly/1tx2b9Z
Izvor fotografija: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use
.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel