Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 19. svibanj 2017.

Što su dronovi? 

Dronovi su bespilotne letjelice koji lete pomoću nekoliko (najčešće četiri) rotirajuća propelera. U početku su dronovi bili isključivo namijenjeni u vojne svrhe, ali s vremenom su razvijene njegove komercijalne inačice. 

Drone i quadcopteri (multirotatori)

Pojma drona zapravo obuhvaća različite vrste bespilotnih letjelica (eng. UAV, unmanned aerial vehicle) koje su kontrolirane putem daljinskih upravljača. Mogu izgledati kao mali avion ili čak helikopter. 

Pojam quadcopter označava specifične dronove koji su kontrolirani putem četiri propelera odnosno četiri rotora. Uz njih može biti i više rotora, primjerice šest ili osam. 

Koji dron je najbolji odabir za mene?

Naravno, odgovor na ovo pitanje ovisit će o tvojim željama i potrebama. Osnovne kategorije korisnika podijeljene su na početnike, napredne korisnike i profesionalce. O tome ovise cijene samih uređaja, njihove karakteristike, ali i neki uvjeti korištenja, o čemu ćemo više kasnije. 

Dronovi za početnike

Ova kategorija dronova većinom obuhvaća igračke, za samostalno letenje ili čak i utrke. Veličine samih letjelica kreću se od iznimno malih (manji su od veličine dlana) do onih koji su veličine do 50cm u promjeru. 

Prosječno trajanje baterije je od 5 do 15 minuta leta, a dostupne su i dodatne baterije koje će produljiti trajanje leta. 

Dron može biti i kombinacija vozila i letjelice. Isprobali smo, i odlično funkcionira! Super je za različite akrobacije i okrete!

Dronovi za napredne korisnike

Osim što imaju nešto dulje trajanje baterije (iako ne moraju), nešto su teži, veći, ali prije svega i stabilniji za let na otvorenom. Često su opremljeni kamerama za snimanje fotografija ili videa

Odlični su za snimanje obiteljskih okupljanja, druženja ili izleta. No, potrebno je prilikom korištenja tih dronova pripaziti na nekoliko pravila poput snimanja na javnim površinama, ograničenje letenja u blizini naseljenih mjesta ili zaštićenih površina. Preporučamo prethodno provjeriti sva ograničenja ili dozvole za upravljanje. 

Profesionalni dronovi s kamerom

Cijene ovih letjelica mogu biti po nekoliko tisuća eura i više. Osobe koje upravljaju ovim letjelicama moraju imati posebne dozvole za upravljanje i korištenje. Svakako nešto o čemu je potrebno posvetiti dodatnu pažnju, trud i znanje. 

Koje karakteristike su najvažnije prilikom kupovine drona? 

1. Baterija za dron

Prosječno trajanje baterije iznosi od 5 do 25 minuta, iako su najčešće one s trajanjem do 10 minuta. Punjenje može potrajati i do sat vremena pa svakako preporučamo korištenje dodatne baterije koju je moguće vrlo brzo i jednostavno zamijeniti. 

2. Daljinski upravljači za dronove

Većina dronova dolazi s daljinskim upravljačima koji su jednostavni za korištenje. Jedan upravljač omogućava kretanje letjelice kroz prostor naprijed-nazad, odnosno gore-dolje, dok druga daje brzinu samoj letjelici. 

Za neke dronove moguće je uparivanje s pametnim telefonima što je svakako praktičnije, a nekima i jednostavnije. 

3. Dodatni propeleri za dron

Neovisno o iskustvu s letenjem događaju se oštećenja i padovi. Propeleri na dronu nisu u potpunosti otporni na padove pa je dobro imati nekoliko rezervnih dijelova. 

 

Mobisovci su isprobali zaista velik broj dronova, a neki od nas su pravi entuzijasti i možemo potvrditi da će ti pružiti zagarantiranu zabavu. Provjeri našu ponudu dronova i dodanih dijelova, a za sva pitanja obrati se našem prodajnom timu. 

 

Pogledaj ponudu dronova i dodatne opreme!

 

 

 

Izjavu o sukladnosti JJRC dronova možeš pronaći na linku

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel