Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 20. lipanj 2017.

Naša Dea iz Mobisa zapisala je sve savjete koje je dala tijekom godina svojim prijateljima prilikom odabira mobitela. Pročitaj preporuke stručnjakinje za mobitele i odaberi najbolji uređaj za sebe!

 

Sjećate se kako je prije 10-ak godina uvijek postojao neki dečko iz kvarta ili nećak od kolegice s posla koji se kuži u mobitele i kompjutere? Uvijek se tražio broj telefona i pomoć oko instaliranja drivera i Windowsa, prebacivanja kontakata (i melodija zvona, ah   ) s mobitela na mobitel.

Kako do dobrog savjetnika za odabir mobitela?

Često se tražio savjet oko kupnje novog mobitela ili računala: koji da kupim, što bi ti preporučio, vrijedi li ovaj model toliko koliko košta i slična pitanja. Ima toga i danas, naravno, no pojavom Interneta puno je više informacija dostupno i većina se korisnika na taj način informira i odabere pravi uređaj za sebe. 

Međutim, nama kojima je svakodnevni posao prodaja mobilnih uređaja, bilo da radimo u online prodaji, u dućanima s krajnjim kupcima ili u veleprodaji drugim trgovcima, to pitanje je vječno! Ne prođe dječji rođendan, obiteljsko okupljanje ili roštilj s frendovima da netko ne pita: "Kupujem mobitel pa daj da te samo kratko pitam - što bi mi ti preporučila, koji je najbolji?" 

I tu krećemo u razgovor, koji uglavnom ne bude baš kratak.

selfie-kamera-prijatelji-mobitel-pametni-telefon

Izvor: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.

Odaberi model u ponudi od 450 različitih modela!

Uglavnom se očekuje da navedemo jedan model, eventualno dva, a mi ih u ponudi imamo više od 450! Pitaju koji brand je najbolji, a složit ćete se da je to prilično teško odrediti s obzirom da ih imamo više od 20 u ponudi, i taj broj raste. 

Zato uvijek krećem sa sljedećim pitanjima:  "Što sada koristiš? Jesi već nešto gledao? Koliko ti je otprilike u planu potrošiti na novi mobitel?" Na taj način upoznajem očekivanja budućeg ponosnog korisnika novog mobitela. 
Ako je koristio 'telefon na tipke', pitanje je ostaje li na tome ili bi možda prešao na neki novi smartphone, gdje onda može sve što i do sada, plus još mailovi, slike, dopisivanja, Internet...i to se već može za neznatno veću svotu od kvalitetnog feature phonea (to je naš 'stručni' naziv za telefon na tipke). 

Ako korisnik kaže da je imao primjerice neki LG ili Samsung, prvo pitanje jest je li zadovoljan i bi li nastavio s nekim novim modelom istog proizvođača, ili da razmatramo i druge slične brandove. otporni-cvrsti-izdržljivi-mobitel

Ako kaže da mu je užasno slaba baterija i sad već puni mobitel 2-3 puta dnevno, preporučam 'baterijaše', sa 3500 mAh ili više. Ako kaže da je već 3 puta razbio ekran, vadim iz rukava robusne modele, s gumenim kućištem. Za 'plivače' i 'ronioce' s mobitelima, idemo na IP68 odnosno totalno vodootporne modele. Za mlade mame i tate koji 32 GB popune do 3. mjeseca bebinog života idemo na veću memoriju i najbolju moguću kameru.

Ako je korisnik imao iPhone, to je u većini slučajeva to :) i pitanje je samo koji točno model (iPhone SE, 5, 6 ili 7), koje boje  i koliko interne memorije (16GB/32GB/64GB).

A koji ti sad mobitel koristiš? Opet imaš neki novi, jelda?

Kod nas ima puno vjernih korisnika Lumia smartphonea tj. Windows phonea koji često nastavljaju s korištenjem te platforme, jer kad se jednom navikneš na 'kockice' na ekranu, iz osobnog iskustva znam - teško ih je ostaviti. 

No ako žele promjenu, onda slijedi opisivanje razlika između Windowsa, Androida i iOS-a, uz objašnjenje što su to operativni sistemi na mobitelu i u čemu je neki bolji od drugih. Nama u industriji je to možda nešto najnormalnije, ali budimo realni - svi vozimo auto, pa ne znamo baš objasniti pravu razliku između dizela i benzinca osim da jedan u startu košta više, a troši manje i obrnuto. 

Nakon što neko vrijeme tako razgovaramo, ako već nije - slijedi pitanje: "A koji ti sad mobitel koristiš? Opet imaš neki novi, jelda?"  

Tada najviše volim uzeti jedan od moja 2 vjerna pratioca i pokazati neki cool feature kamere ili novu zanimljivu aplikaciju - a to je za moju generaciju čak i Snapchat sa svojim ludim filterima. Ali uvijek kažem da nije bitno koji ja koristim, nego za što mi služi i jesam li s time zadovoljna. To je poanta odabira novog mobitela - ne koliko će koštati i što će vam netko reći kad ga vidi, nego hoćete li biti s njime zadovoljni. 

kamera-za-selfie-snapchat-filteri-i-aplikacije

Izvor: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.

I da, istina, mi iz telekom industrije češće nego što je 'normalno' mijenjamo mobilne uređaje, uglavnom zato što odabiru pravih modela za prodaju prethodi testiranje mobitela. A kako ga najbolje testirati nego korištenjem! Kad ih istestiramo, uzorke vratimo 'u bazu', a mi nastavimo s korištenjem svog uređaja koji već ima instalirane sve društvene mreže, mailove, Viber, WhatsApp, m-banking i ostalo - jer ipak svatko voli svoj mobitel skoro kao kućnog ljubimca.

Možeš sredit' kakav popust? Može, naravno!

Inače, testne uređaje nudimo vam po super cijenama, a prepoznat ćete ih po oznaci OUTLET u nazivu proizvoda

Razgovor uglavnom završava standardnim pitanjem budućeg ponosnog korisnika novog mobitela - "A jel mi možeš sredit' kakav popust?'' 

Tu već imam spreman odgovor pa k'o iz topa odgovaram: "Naravno da mogu. Prvo ti lijepo odi na mobis.hr, pregledaj sve akcije i popuste, outlet modele i ponude mjeseca, onda malo potraži gdje se prijavljuje na newsltter i u roku od par sekundi na mail ti dolazi baš taj popust. Čak će ti i mobitel koji na kraju odabereš besplatno doći gdje god kažeš, i plati ga kako god hoćeš."

obiteljsko-druženje-mobitel-snimke-fotografije

Designed by Freepik

Nema ljepšeg nego kad mi na idućem nedjeljnom ručku ili roštilju dođe sad već neko vrijeme ponosni korisnik novog mobitela i kaže ''Znaš, super mi je onaj mobač što si mi preporučila." 

Znam, zato smo tu 

Pozz Dea!

 

Pronađi najbolju ponudu mobitela!

 

Izvor naslovne fotografije: Designed by Freepik

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel