Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 14. ožujak 2017.

Lansiranjem novog LG G6 prezentiran je zaslon omjera 18:9 koji se smatra idealnim za gledanje različitih vrsta sadržaja na pametnim telefonima. Do nedavno veći zaslon, nužno je označavao i veće kućište, no s vremenom se i to promijenilo. 

Što označavaju inči?

Određeni broj inča za neki zaslon govori koliko iznosi dijagonala nekog zaslona. Ako govorimo od odnosu širine i visine zaslona ili omjere rezolucije zaslona tada dolazimo do omjera koji može iznositi 18:9, 16:9, 4:3 i slično.  

Zašto je to važno? 

Sve veći broj korisnika gleda serije ili filmove putem pružatelja streaming usluga (poput Netflixa) i traže uređaje koji će im pružiti najbolje iskustvo gledanja odnosno gledanje na cijelom zaslonu. Također, serije se sve češće snimaju upravo u tom omjeru i tendencija je da će se upravo on nastaviti koristiti i dalje. 

NAPOMENA: Ako želiš prenijeti sadržaj sa svog pametnog telefona na televizor to možeš učiniti na vrlo brz i jednostavan način. Sve što trebaš napraviti je priključiti Google Chromecast na svoj televizor. Na taj način nećeš iscrpljivati bateriju svog telefona, a na puno brži i jeftiniji način pretvaraš svoj televizor u smartTV!

Što ako je sadržaj koji gledamo manji od omjera 18:9? 

I tu postoji rješenje! Kod velikog broja pametnih telefona uočit ćete kako se sadržaj prilagodio odnosno skalirao ekranu dodavanjem crnih linija na bočnim stranama sadržaja. 

Zašto je važan omjer tijela uređaja i ekrana? 

Tijekom vremena zasloni naših uređaja su rasli, a zajedno s njima rasle su i dimenzije kućišta uređaja. Cilj je postići što veću površinu zaslona u odnosu na tijelo uređaja. Tu bismo istaknuli pametne telefone poput:

FullHD, 2K, 4K?

 

Ne zaboravi i druge važne karakteristike zaslona! Ovako ćeš znati procijeniti što zaista tebi treba ovisno o sadržaju koji voliš konzumirati. 

  • HD zaslon – označava mjeru piksela od 1280x720 na zaslonu, neovisno o njegovoj veličini. To bi značilo, što je manji zaslon to je gustoća piksela veća, a time i slika kvalitetnija. 
  • FullHD zaslona – označava mjeru od 1920x1080 na zaslonu.
  • QHD, QuadHD ili 2K – označava mjeru od 2560x1440 piksela po zaslonu.
  • UltraHD iznosi 3860x2160 piksela, dok 4K iznosi 4096x2160 piksela.

Prije kupovine, uvijek se možeš obratiti našem educiranom prodajnom osoblju, čekamo te na chatu, na mailu prodaja@mobis.hr te u Mobis prodavaonicama.

 

Pronađi idealan pametni telefon za sebe!

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel