Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 29. srpanj 2016.

Cjelonoćno punjenje

Najčešća greška koju smo svi barem jednom napravili je držanje mobitela i tableta priključenog na punjaču čak i nakon što je baterija dosegla 100% napunjenosti. Iako se punjenje baterije preko noći može činiti kao praktično rješenje, postoji mogućnost pregrijavanja baterija.

Osim pregrijavanja, dugotrajno punjenje ne odgovara kemijskim procesima u samoj bateriji jer drži bateriju u stanju visokog napona. Dovoljan razlog da dva puta promislite o dugotrajnom punjenju baterije.

99%?

Jedna od preporuka je da se baterija ne bi trebala u potpunosti isprazniti i napuniti. Punjenje do maksimuma oštećuje bateriju i onemogućuje njeno korištenje kroz duže vrijeme. Kraća punjenja tijekom dana osigurat će kvalitetnije korištenje baterije.

Ako nemate pristup utičnicama tijekom cijelog dana korisno je imati tzv. power bankove odnosno prijenosne punjače. Oni su izvrsno rješenje za putovanja, dugotrajne sastanke ili druženja u prirodi.

Univerzalni punjači?

Preporučujemo da mobitel punite s onim punjačem koji ste dobili u originalnom pakiranju ili za onaj koji ste sigurni da odgovara vašem uređaju. Neodgovarajuća voltaža punjača može trajno oštetiti vaš uređaj. Dobro je biti oprezan osobito ako dolazi do jakog zagrijavanja zbog kojeg vaš uređaj može i pregorjeti.

Korištenje mogućnosti brzog punjenja

Jedna od atraktivnijih odlika novih generacija pametnih telefona je mogućnost brzog punjenja. No, pitanje je li dobro učestalo koristiti tu opciju? Preporučuje se da se takva mogućnost koristi povremeno kako bi baterija što duže trajala budući da brzo punjenje uzrokuje i zagrijavanje baterije.

Ako pravilno punite svoje uređaje, baterija vašeg mobitela ili tableta može raditi i nekoliko godina. Ono što će vam ovi savjeti sigurno omogućiti je pravilno trošenje baterije i dostupnost uređaja tijekom cijelog dana.

Istražite našu ponudu punjača!

Izvor: http://bit.ly/1UWjV0F

Izvor fotografija: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel