Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 25. ožujak 2022.

Kako nam svakih nekoliko mjeseci izlazi novi pametni telefon, vrlo se lako izgubiti u moru specifikacija, karakteristika i mogućnosti pojedinog uređaja. Kroz današnju temu odlučili smo izdvojiti najbitnije razlike između Xiaomi Mi i Xiaomi Redmi mobitela, kako bi ti olakšali odabir pri idućoj kupnji.

Mi serije dizajnirane za zahtjevnije korisnike

Jedna od glavnih razlika između Mi i Redmi pametnih telefona je vrsta procesora kojih ih pokreće. Mi serije pametnih telefona opremljene su boljim, jačim i bržim procesorima, najčešće najnovijima na tržištu, dok su Redmi mobitel obično opremljeni slabijim verzijama. Takvi pametni telefoni pogodni su za korisnike koji će svoj uređaj prvenstveno koristiti za društvene mreže, fotografiju i dijeljenje sadržaja s prijateljima.

Kvaliteta kamere

Jedna od najbitnijih karakteristika kod kupnje novog mobitela sigurno je njegova kamera. Tako ćeš kod, Mi pametnih telefon pronaći kamere koje će ti isporučiti bolje rezultate, uz brojne senzore i mogućnosti za obradu slike. Kod Redmi pametnih telefona kvaliteta kamere je nešto lošija ali će svejedno isporučiti zadovoljavajuću kvalitetu fotografija.

Kvaliteta izrade samih uređaja

Za izradu Redmi pametnih telefona koriste se materijali nešto slabije kvalitete, plastika ili metal, dok se kod Mi pametnih telefona može vidjeti da se koriste visoko kvalitetni materijali. Također, razliku možeš osjetiti i kada držiš Mi pametni telefon u ruci, koji je čvršće izrade, da može bolje izdržati padove i ogrebotine.

Izrada će također utjecati i na izdržljivost uređaja. Današnji Mi uređaji obično imaju prednje zaštitno staklo u vidu Gorilla Glass zaštite, dok se sa stražnje strane također nalazi staklo. Ovi telefoni izdržat će padove i ogrebotine, a najčešće će imati neki oblik otpornosti na vodu i prašinu.

Iskustvo korištenja pametnog telefona

Redmi pametni telefoni više su orijentirani na iskustvo korisnika za što  jednostavnije korištenje i sve najbolje opcije nalaze se na dlanu. Kod Mi mobitela to iskustvo postaje premium sa raznovrsnijim opcija kako postaviti samo sučelje bilo po pitanju izgleda ili mogućnosti.

Na kraju nikako ne smijemo zaboraviti na cijenu uređaja koja je najbitniji faktor kod odabira mobitela. Sve ove značajke na to će bitno utjecati, a na tebi je da odabereš. Da li ti je dovoljan Redmi pametni telefon, jedan klasičan mid-range, sa i više nego dobrim značajkama i mogućnostima ili ipak trebaš osjetiti tu premium kvalitetu i kod izrade i kod korištenja.

Biraj svoj mobitel već danas

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Komentari (2)
Goran Paun 13.08.2023.
Sve pohvale za Redni. Što može bolje?
Odgovori
ivan klemenc 08.12.2022.
Hvala na usporedbi zato sam s odlučio za Mi seriju
Odgovori

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel