Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 09. ožujak 2021.

Održavanje kontakta sa prijateljima i obitelji nikad nije bilo jednostavnije. Sa svim što nam je prošla godina donijela, sve više i više se privikavamo na digitalna rješenja za razgovor sa najdražima ili održavanje poslovnih sastanaka. Ukoliko ne znaš koju aplikaciju odabrati i nov si u svemu ovome u nastavku ti donosimo popis najpopularnijih, a prije toga nekoliko korisnih savjeta kako bi tvoji video pozivi prošli što lakše i kvalitetnije.

via GIPHY

Postoje razne aplikacije za video pozive koje možeš preuzeti na svoj Android ili iOS pametni telefon, no svaka ima različite mogućnosti i baš one mogu biti presudne u odabiru koju aplikaciju ćeš koristiti. Da li će to biti broj ljudi koji mogu sudjelovati u video pozivu, vremenski limiti koliko poziv može trajati, kolike su nadoplate unutar aplikacije, postoje li zabavni filteri koje možeš ubaciti, da li se pozivi mogu snimati ili pak može li se chatati untar video poziva, na tebi je da odlučiš.

Što napraviti prije samog pokretanja video poziva?

Ukoliko si početnik u svemu ovome i ovo će ti biti prva aplikacija koju ćeš isprobati za video pozive ovaj dio će ti itekako biti od koristi. Savjeti koji će ti olakšati video pozive:

  • Ukoliko je moguće spoji se na WiFi kako bi ti veza bila što stabilnija i kvalitetnija
  • Odaberi neutralnu pozadinu za razgovor, koja bi trebala imati dovoljno svjetla kako bi te sugovornici što bolje vidjeli, također pripazi da izvor svjetlosti nije iza tebe, nego ispred
  • Utišaj ili ugasi pozadinske zvukove poput TV-a, radija i slično
  • Provjeri postavke kamere i mikrofona u svom pametnom telefonu kako bi bio siguran da sve radi i da je uključeno
  • Pokušaj držati mobitel što stabilnijim, svakako ga možeš odložiti na stalak ili nasloniti na neku čvršću pozadinu

 

A koje aplikacije su najbolje?

U nastavku donosimo top aplikacije koje će ti poboljšati iskustvo video poziva sa prijateljima, obitelji ili kolegama s posla.

1. Skype

Jedna od najpopularnijih aplikacija za video pozive, koja je ujedno i u potpunosti besplatna. Dok obavljaš video poziv, istovremeno možeš slati poruke, fotografije, video snimke, a unutar jednog video poziva može biti i do 50 osoba. Odlična funkcija je i dijeljenje zaslona pametnog telefona, što će ti sigurno biti od koristi ukoliko zajedno planirate putovanje, izlet ili neki događaj.

2. Houseparty

Ova odlična aplikacija omogućuje ti kreiranje virtualnih soba za kućne zabave te u njoj može sudjelovati do 8 osoba. Unutar Houseparty aplikacije sa svojim prijateljima možeš igrati razne igrice, kao što je provjera znanja o raznim popularnim temama ili razne akcijske igrice.

3. Zoom

Zoom aplikacija eksplodirala je tokom prošle, 2020. godine kao rezultat lockdowna. Video pozivu možeš se priključiti sa mobitela, PC-a ili tableta. Aplikacija ti također omogućuje slanje poruka, slika, video zapisa, dokumenata i ostalih sadržaja sa grupom s kojom trenutno pričaš. Ukoliko ne želiš da ti pozadina bude vidljiva u video pozivu možeš ubaciti neku od zabavnih virtualnih pozadina.

4. Whatsapp

Najpopularnija aplikacija za chat sigurno je Whatsapp koja nudi i mogućnost video poziva. Unutar razgovor maksimalan broj osoba koje mogu sudjelovati je osam, a korištenje opcije za video poziv je i više nego jednostavno, sve što trebaš je kliknuti na opciju kamere kako bi pokrenuo video poziv.

5. Google Duo

Jedna od najboljih aplikacija za video pozive, ponajviše zbog kvalitete samog videa. Istovremeno možeš razgovarati sa 32 osobe, dijeliti svoj zaslon i ima opciju Knock Knock koji omogućava osobi koju zovete da vidi video feed od vas prije nego što odgovori.

6. FaceTime

Najpoznatija Apple aplikacija za video pozive FaceTime pomoću koje možeš pričati sa svima koji imaju iPhone, iPad ili Mac PC. Unutar jednog video poziva može biti do 32 osobe, a dolazi već instalirana unutar tvog Apple uređaja.
 

Najbolji uređaji za video pozive te čekaju

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel