Košarica 0 Košarica je prazna 0
Kategorije Zatvori
Datum objave: 28. srpanj 2016.
Znate li da virusni i zlonamjerni programi mogu naštetiti vašim pametnim telefonima. Donosimo Vam nekoliko načina kako zaštititi svoj uređaj!

Antivirusni program

U trgovini s aplikacijama na vašem mobitelu nudi se niz antivirusnih programa. Neke od njih potrebno je platiti, ali nude se i kvalitetni, besplatni antivirusni programi poput Avast Free Antivirus, AVG AntiVirus Free, Avira Antivirus te brojnih drugih.

Zaštitna lozinka

Zaštitite vrijedne podatke na svom uređaju putem lozinke. Zaštita je korisna prilikom čuvanja dokumenata, kontakata, planova i privitaka iz email pošte. Osim zaštite pojedinih dijelova mobitela, lozinku možete postaviti za cijeli uređaj. Postavljanje je vrlo jednostavno, samo potražite mogućnost kreiranje lozinke u postavkama telefona. Preporučeno je da za zaštitu visokog stupnja odaberete kombinaciju velikih i malih slova s brojkama. Osim toga, nove generacije pametnih telefona omogućavaju prepoznavanje lica i otiska prsta.

Preuzimajte aplikacije iz provjerenih izvora

Google Play Store, App Store i Windows Store nude odličan i širok izbor različitih aplikacija. Preuzimanje aplikacija izvan ovih digitalnih trgovina definitivno nije nešto što se preporučuje. Također, svaka aplikacija koju preuzimate mora jasno navesti kojim će dijelovima vaših privatnih podataka imati pristup. Odvojite samo nekoliko sekundi i odlučite je li preuzimanje te aplikacije zaista nešto što želite.

Modificiranje postavki proizvođača

Pokušajte izbjeći izmjenu postavki koje je postavio proizvođač telefona. Modificiranjem određenih postavki olakšavate virusima i zlonamjernim programima da uđu i oštete vaš uređaj. Za korisnike Android uređaja preporuča se onemogućavanje nepoznatih izvora (eng. unknown sources) koji možete pronaći u postavkama vašeg telefona. Također, onemogućit ćete i preuzimanje aplikacija koje se nalaze izvan Google Play trgovine i smanjiti rizik preuzimanja zaraženih programa.

 

 
Izvor: http://bit.ly/2avu02O
Izvor fotografija: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.
Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter

Među prvima saznaj za akcije i rasprodaje! Mi brinemo za tvoje podatke.