Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 07. rujan 2016.

Donosimo pregled najboljih, ali i najinovativnijih načina zaštite pametnog telefona. 

1. Lozinka

Sve je započelo s dobrom starom lozinkom. Sve što trebaš napraviti je odabrati niz brojeva i slova kako bi zaključao svoj uređaj, pojedine aplikacije ili pristup dokumentima. Sigurni smo da već znaš popis najčešće korištenih lozinki (lozinka, password, 123456). Uz to što su najčešće, one su i najnesigurnije za korištenje jer ih je vrlo lako ''probiti''. Preporuča se korištenje kombinacije velikih i malih slova te brojki.

2. Uzorak

Jedan od atraktivnijih oblika zaključavanja pametnih telefona je zaključavanje uzorkom. Samo trebaš povezati prethodno odabrani obrazac točkica na ekranu. Ovo je vrlo popularan način zaključavanja kod korisnika jer je moguće napraviti jednostavne, ali i vrlo komplicirane uzorke. Također, otključavanje je moguće napraviti potezima s jednom rukom. No, ako zaista želiš biti siguran, preporučamo da obrišete eventualne otiske prstiju po ekranu.

3. Skeniranje crta lica

Ovaj oblik otključavanja zapravo je vrlo nepopularan kod korisnika, iako je tijekom vremena ova mogućnost doživjela određena poboljšanja. Unatoč tome, skeniranje lica ima nekoliko osnovnih zamjerki. Nije tako funkcionalna mogućnost u mračnim uvjetima. Također, osobe koje ti sliče mogle bi lako otključati tvoj uređaj.

4. Skeniranje otiska prsta

Polako stižemo do futurističkih mogućnosti. Iako sve veći broj uređaja ima dostupan taj oblik zaštite, skeniranje otiska prsta je definitivno jedno od njih. Zaštitu možeš prilagoditi tako da tvoj otisak otključava cijeli uređaj, pojedine aplikacije ili da svaki prst otključava određenu postavku. S obzirom da je otisak jedinstvena karakteristika svake osobe, zaključili bismo da je ovo prilično dobra zaštita.

5. Provjera rožnice

Windows Hello sustav provjere uz mogućnosti provjere lice, otiska prsta, omogućava i provjeru rožnice za otključavanje tvog uređaja! Microsoft Lumia 950 opremljena je s ovom mogućnosti otključavanja uređaja bez unosa PIN-a.

Saznajte više o Lumia 950!

 

Izvor fotografija: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel