Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 10. srpanj 2017.

Android je s razlogom najrašireniji operativni sistem na svijetu koji pokreće više od dvije trećine operativnih sustava svih pametnih telefona. Svakom godinom Android OS postaje pametniji i bolji uz velik broj već postojećih alata dodanim u već ogroman dostupni repertoar.

Neke Android mogućnosti nisu svima poznate!

Postoje neke Android mogućnosti koje nisu poznate većini ljudi, najčešći razlog tome je zbog toga što te mogućnosti nisu navedene u priručnicima. To ih ne čini manje bitnima pa smo naveli sve više i manje poznate, ali izrazito korisne alata.

Budući da je Android operativni sustav otvorenog koda koristi ga velik broj malih i velikih proizvođača, bez poteškoća. Cilj je otkriti te mogućnosti koje su dostupne svim Android proizvođačima.

Google je davno kupio Android OS i od tada je usklađivao operativni sustav kako bi mu što bolje služio. To je razlog zašto imamo toliko standardnih Google alata za pretragu, integrirani gmail, Google maps i druge aplikacije.

Pa dobro, koja je onda skrivena mogućnost o kojoj ovdje pričamo?

Ako klikneš i zadržiš ikonu menu nekoliko sekundi automatski će se aktivirati Google search. To će značajno uštedjeti tvoje vrijeme umjesto da ju tražiš kroz niz aplikacija.

Designed by Freepik

Što kada tvoj mobitel ne reagira?

Do sada svi su iskusili da im se mobitel „zamrzne“ i ne registrira ono što radimo. Postoji manje poznato rješenje koje radi savršeno kako bi riješilo tu situaciju. Sve što trebaš učiniti je kliknuti gumb za uključivanje uređaja zajedno s ikonom ili gumbom Home te gumbom za pojačanje zvuka u isto vrijeme. Na taj način resetirat ćeš svoj pametni telefon. Mobitel će se odmah ponovo pokrenuti i sve bi trebalo normalno raditi.

Ulazak u siguran način rada mobitela

Pametni telefon možeš resetirati ulaskom u siguran način rada. Sve što trebaš napraviti je držati gumb za uključivanje uređaja kao da ćeš ga ugasiti kao inače. Jednom kada je ugašen klikni ponovo na gumb za uključivanje, ali ga ovaj put zadrži nešto duže. Tada će se pojaviti opcija ulaska u siguran način. On obično služi za otklanjanje problema. 

Ovo je i najbolji način za otkrivanje je li problem uzrokovala neka aplikacija ili sam Android. Tako ćeš vidjeti postoje li neke aplikacije koje su deaktivirane ili nedostupne.

Designed by Freepik

Trebaš slikati svoj ekran? Evo kako to možeš napraviti!

Često imamo potrebu napraviti screenshot dokumenta ili snimke na zaslonu uređaja kako bismo ju poslali prijateljima ili dragim ljudima. 

Ova je mogućnost dostupna na dva jednostavna načina. 

  1. Istovremeno drži Home i gumb za paljenje uređaja kako bi snimio ono što se trenutno nalazi na tvome ekranu. Spremljenu sliku možeš poslati kao email, Bluetooth ili bilo kojim drugim načinom prijenosa sadržaja. Kod nekih uređaja taj način je nešto drugačiji tako što se kliknu gumb za pojačavanje ili stišavanje zvuka te gumb za uključivanja uređaja u isto vrijeme.
  2. Povlačenjem zaslona od vrha pojavit će se dodatni izbornik. Odaberi Snimak zaslona i vrlo jednostavno će sadržaj na tvome zaslonu postati fotografija. 

 

Pronađi vrhunsku ponudu pametnih telefona!

 

Izvor fotografija: 

Designed by Freepik

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel