Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 17. listopad 2022.

Google je nedavno predstavio novu fantastičnu seriju svog Pixel pametnog telefona, a radi se o Google Pixel 7 te Pixel 7 Pro modelu. Nova serija nije donijela neke revolucionarne promjene kakve je donijela prethodna serija, no dorade koje je Google napravio u pogledu softvera, ali i hardvera u kombinaciji s prihvatljivom cijenom za ovaj rang telefona čine Pixel 7 seriju odličnim odabirom. U nastavku saznaj što ti donose novi Pixel 7 i Pixel 7 Pro telefoni.  

Dizajn koji se ističe

Google je u novom Pixel 7 telefonu „skinuo“ nekoliko milimetara u širini, visini i debljini u odnosu na prethodnika, a telefon ima vrhunsko Gorilla Glass Victus staklo s prednje i stražnje strane te elegantan aluminijski okvir izrađen od 100% recikliranog aluminija s tanjim rubom do ekrana. Sa stražnje strane nalazi se aluminijska „traka“ u kojoj su horizontalno smješteni objektivi kamera i koja se diskretno stapa s okvirom telefona. Aluminijska traka obrađena je s mat završetkom na Pixelu 7, dok ona na Pro modelu ima sjajniji efekt. Oba modela imaju IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu. Što se tiče boja, oba se mogu pronaći u crnoj i bijeloj boji, a svaki od njih ima i jednu karakterističnu boju pa tako Pixel 7 dolazi i u žutozelenoj, a Pixel 7 Pro u sivoj boji.
Sve u svemu, dizajn serije 7 djeluje značajno elegantnije i luksuznije od prethodne generacije i zasigurno se ističe u moru sličnih dizajna pametnih telefona.

Mrvicu manji, ali puno svjetliji zaslon

Pixel 7 ima zaslon nešto manjih u promjeru od prošlog modela pa njegova dijagonala sada iznosi 6.3“, no to je jasno obzirom na to da su i dimenzije telefona nešto manje.  Zaslon ima Full HD+ rezoluciju od 1080 x 2400 piksela s odličnom brzinom osvježavanja od 90 Hz, a zahvaljujući 25% većoj svjetlini i bogatom kontrastu koji pruža AMOLED zaslon, vidljivost je odlična u svim uvjetima.
Fantastični Pixel 7 Pro sa zaslonom ide još stepenicu više. 6.7“ LTPO AMOLED zaslon rezolucije 1440x3120 piksela ima brzinu osvježavanja od 120 Hz za nevjerojatno glatko i brzo navigiranje po zaslonu, a svjetlina također ide još i više u najsvjetlijem načinu. Visoka rezolucija i brzina osvježavanja u kombinaciji s vrhunskim HDR10+ daje pravo bogatstvo detalja, boja i kontrasta u prikazu svega što se gleda na telefonu.        

 

Fantastična kamera

Daleko najznačajnija razlika između ova dva telefona svodi se na niz kamera. Oba telefona imaju identične primarne kamere, 50 MP f/1.85 kamera koja može snimiti fantastične fotografije realističnih boja i istaknutih detalja . Također podržava 2x slike obrezivanjem, koje izgledaju jednako zapanjujuće. Također ćeš dobiti pristup svim očekivanim alatima kamere, kao što je Night Sight — koji je sada bolji nego ikad — i Photo Unblur, koji može oživjeti tvoje starije uspomene pomoću odličnih digitalnih trikova. Međutim, jedino je glavna kamera zajednička obama modelima.
Pixel 7 i 7 Pro imaju ultraširoke senzore, ali nisu identični. Dok Pixel 7 zadržava vidno polje od 114° viđeno na prethodniku, Pixel 7 Pro nudi puno šire vidno polje, malo manje od 126° za značajnije širu perspektivu.
Najveća prednost Pixela 7 Pro je telefoto leća, nešto što nedostaje Pixelu 7. Ove godine Google koristi 48 MP objektiv s optičkim zumiranjem od 5x koji zadržava impresivnu kvalitetu i detalje kod fotografija, čak i kod 5x zumiranja. Što se tiče videa, oba uređaja nude 4K sa svih dostupnih objektiva, zajedno s 10-bitnim HDR videom i načinom Cinematic Blur kako bi tvoj sljedeći vlog izgledao malo više filmski. Pixel 7 i 7 Pro također koriste identične prednje kamere od 10,8 MP koje također mogu snimati u 4K. Ove leće također podržavaju otključavanje licem, ali samo na zaključanom zaslonu.

Snaga i izdržljivost

Performanse između Pixela 7 i Pixela 7 Pro trebale bi biti gotovo identične u svakodnevnoj uporabi. Oba telefona rade na Googleovom Tensor G2 čipu, pružajući neka skromna poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike. Iako se ovi uređaji ne mogu mjeriti s nekim od najjačih procesora na tržištu poput Snapdragon 8+ Gen 1, dovoljno su brzi za sve što im možeš zadati. Naglasak Google Tensor M2 procesora ionako nije na brzini nego na AI-u koji donosi korisne i napredne značajke koje olakšavaju svakodnevno korištenje poput Google-ove tehnologije prepoznavanja glasa koja je nevjerojatno precizna te mogućnosti za obradu kvalitete fotografija.
Baterija kapaciteta 4355 mAh u Pixelu 7 odnosno 5000 mAh u Pro modelu dovoljne su za bezbrižno cjelodnevno korištenje, čak i u intenzivnijim uvjetima, primjerice kada je svjetlina pojačana do kraja.
Oba modela podržavaju 30 W brzo punjenje.
Pixel 7 dolazi s 8 GB radne memorije, dok Pixel 7 Pro sadrži 12 GB što je dovoljno za besprijekoran rad prilikom korištenja oba telefona.

Premium telefon po razumnoj cijeni

Google Pixel 7 serija nudi impresivne karakteristike upakirane u zaista karakterističan i prepoznatljiv dizajn koji će se istaknuti. Karakteristikama koje nudi bez problema parira ostalim premium telefonima poput Samsungove Galaxy S22 serije i Apple-ovog iPhona 14, a istovremeno je mnogim korisnicima cjenovno puno dostupniji. Provjeri našu ponudu i odluči se za novi Google Pixel 7 ili Pixel 7 Pro koji na našem webshopu možeš pronaći u svim bojama!  

 

Osjeti moć Google Pixel telefona!

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel