Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 14. travanj 2021.

Većina Android TV-a dolazi sa mogućnošću glasovne naredbe za upravljanje ili se može koristit daljinski upravljač koji dolazi u paketu. No, nekad ih možda nećeš htjeti koristit i lakše će ti biti koristiti pametni telefon. U današnjem blogu, ukratko ćemo objasniti kako svojim pametnim telefonom možeš upravljati Android televizorom.

Kako koristiti aplikaciju za upravljanje TV-om

Jedna od glavnih prednosti kod korištenja mobitela je puno lakše tipkanje nego putem daljinskog upravljača. Uz aplikaciju kompletno upravljanje TV-om puno je jednostavnije.

Nakon što si preuzeo aplikaciju, bitno je da su pametni telefon i TV spojeni na istu WiFi mrežu. U aplikaciji otvori svoj TV koji je spojen i nakon toga je potrebno upisati lozinku u svoj pametni telefon koja će se prikazati na zaslonu tvog TV uređaja.

Sad si uspješno povezao svoj pametni telefon sa TV-om. Za početak možeš birati između dva različita sučelja, D-pad i Touchpad. Kod D-pad sučelja, možeš koristiti strelice za gore, dolje, lijevo i desno za što lakšu navigaciju. Ukoliko želiš koristiti tipkovnicu kako bi pronašao omiljeni program, potražio određene filmove ili serije, samo klikni na ikonu tipkovnice u gornjem desnom kutu.

Što ako ne mogu spojiti uređaje?

Ako ti se dogodi da ne možeš spojiti mobitel sa TV prijemnikom, problem možeš probati riješiti samostalno na nekoliko načina. Prvo što možeš napraviti je provjeriti da su oba uređaja spojeni na istu Wi-Fi mrežu. To možeš provjeriti tako da klikneš na Home ikonu u aplikaciji, otvoriš postavke i unutar postavki za mrežu odabereš napredne postavke i status mreže. U tom izborniku pronađi ime mreže na koju je tvoj TV prijemnik spojen i provjeri da li je ista kao i na pametnom telefonu.

Još jedna stvar koju možeš napraviti je upariti TV sa aplikacijom na pametnom telefonu putem Bluetootha. U nastavku je nekoliko jednostavnih koraka:

  • Uključi Bluetooth na mobitelu
  • Otvori aplikaciju za upravljanje TV prijemnikom
  • Klikni na ime Android TV-a
  • Ukoliko dobiješ zahtjev za uparivanje, možeš ga potvrditi
  • Na svom pametnom telefonu dobit ćeš Bluetooth notifikaciju, odaberi uparivanje

 

Otkrij odlične Android pametne telefone

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel