Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 13. svibanj 2021.

Memorija pametnog telefona ti je pri kraju, a ne znaš što možeš pobrisati i kako ju osloboditi? Svima nam se ova situacija dogodila bar jednom, pa smo zato u nastavku pripremili vodič što možeš pobrisati i kako si olakšati situaciju.

Aplikacije dostupne unutar samog pametnog telefona

Najlakši način za organizaciju memorije sigurno je korištenje aplikacija i mogućnosti dostupnih unutar samog mobitela. Aplikacija će ti već unaprijed ponuditi koje datoteke možeš obrisati, što može uključivati duple datoteke, starije fotografije ili snimke zaslona, aplikacije koje nisi dugo koristio, datoteke koje si davno preuzeo, i slično. Svaki od ponuđenih prijedloga možeš pregledati i odlučiti želiš li ih izbrisati ili ne.

Odlična opcija unutar pametnog telefona je i pametna pohrana. Ona će ti omogućiti da se sve fotografije i video zapisi koji su pohranjeni, automatski brišu iz memorije mobitela. Možeš birati da li želiš da se to dogodit unutar 30, 60 ili 90 dana.

Pobriši aplikacije, fotografije i video zapise koji ti nisu potrebni

Jedno od prvih rješenja za oslobađanje memorije pametnog telefona je brisanje aplikacija koje ne koristiš, obzirom da mogu zauzimati puno prostora. Također, ista stvar događa se sa fotografijama i video zapisima. Sve zapise možeš ili pohraniti na neki od cloud servisa (Google Photos, Google Drive, Dropbox) ili ih prebaciti na vanjski disk.

Micro SD kartica je uvijek dobra ideja

Ako ti pametni telefon podržava micro SD karticu zašto to ne iskoristiti? Možeš ju koristit na dva načina, kao vanjsku memoriju i na nju prebacivati samo velike datoteke ili ju možeš koristiti kao unutarnju memoriju pametnog telefona. Druga opcija je moguća samo kod nekih uređaja, svakako treba provjeriti da li tvoj mobitel ima tu mogućnost i on postaje dio tvoje interne memorije.

Iskoristi cloud pohranu

Jedan od odličnih načina kako osloboditi memoriju telefona je prebaciti sve što možeš na neki od cloud servisa za pohranu podataka. Tako, na primjer sve svoje fotografije možeš pohraniti na Google Photos u visokoj rezoluciji, također za to možeš iskoristiti i Google Drive ili Dropbox, gdje možeš pohraniti i razne dokumente i datoteke, ne samo fotografije. Treba imati na umu da se od 1.7.2021. godine ukida besplatno pohranjivanje fotografija u visokoj rezoluciji u sklopu Google Photos servisa i ono će se dodatno naplaćivati.

Uz to, muziku je moguće pohraniti na servise kao što su Spotify ili YouTube Music.

Pobriši preuzete datoteke

Vrijeme je da baciš oko i na folder sa preuzetim datotekama koje se sigurno gomilaju godinama. Tamo ćeš sigurno naći dokumenata koje nisi otvorio godinama i više ti nisu važni.

Odlična ponuda pametnih telefona te čeka

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel