Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 30. lipanj 2017.

Mobilni razgovori s prijateljima mogu biti zabavni, jednako su važni kao s nekim s kim se čuješ svaki dan ili nakon dugog vremena. 

Zašto snimati razgovore? 

U vrijeme kada svi puno putujemo i nerijetko živimo u udaljenim mjestima i državama, sigurno želiš snimiti neke razgovore kako bi služila kao lijepa sjećanja. Možda si upravo nekom javio sretnu vijest ili važnu novost koja će ti promijeniti život. 

snimanje-poziva-na-andrpid-pametnom-telefonu

Designed by Freepik

Kod poslovnih razgovora i telefonskih sastanaka snimanje poziva je lakši način od zapisivanja ključnih informacija u hodu.

Previše informacija može nas brzo preokupirati i za razliku od poruka, mailova ili drutšvenih mreža koje se mogu pohraniti s vrlo malo prostora i na brz i jednostavan način, kod poziva je to nešto teže ako ne znaš kako.   

Pripremili smo nekoliko opcija koje rade na Android uređajima. 

VAŽNA NAPOMENA! Ako snimaš pozive, neovisno o tome kome se radi, trebaš znati da postoje zakoni koji sprječavaju snimanje razgovora bez dopuštenja druge osobe. Svakako prije snimanja je potrebno provjeriti zakonske odredbe kako bi se izbjegle potencijalne pravne neprilike! 

Korištenje ugrađenih mogućnosti

Većina Android uređaja ima mogućnost snimanja poziva putem Google Voicea. Osim snimanja, ova mogućnost olakšava konferencijske pozive. 

Kako uključiti Google Voice mogućnost na pametnom telefonu? 

Funkcionira na način da odabereš Google Voice aplikaciju iz glavnog izbornika i izabereš „Opcije“ na vrhu. Nakon toga odabereš opciju „Zovi“, a nakon toga „Napredne postavke poziva“. Zatim trebaš uključiti „Omogući snimanje“  opciju ispod opcije „Nadolazeći poziv“ tako da kliknete na gumb.

Za snimanje nadolazećeg poziva, sve što trebaš je kliknuti 4 na tipkovnici, što obavijesti sve sudionike poziva o snimanju. Nakon prekida snimanje, ponovo klikni 4 kako bi obavijestio sve o prekidu snimanja. Prekidanje poziva zaustavit će snimanje i spremiti snimku u mapu na tvome mobitelu.

Korištenje aplikacija treće strane

Google Play ima impresivnu kolekciju aplikacija koje ti mogu pomoći sa snimanjem poziva. Neki od njih nude osnovne mogućnosti, dok drugi imaju dodatne opcije koje bi mogle biti zanimljive. 

Međutim, većina tih aplikacija dobro rade samo ako imaš zvučnik upaljen budući da snimaju zvuk preko mikrofona na tvome uređaju. Neke od popularni aplikacija su:

Automatic Call Recorder 

Dostupan i u Pro verziji, osobito je učinkovit prilikom snimanja na Android uređaju. Ima vrlo učinkovito sučelje s mnoštvom prilagodljivih opcija. Te postavke se mogu namjestiti prema potrebama za prilagođavanjem zvuka, audio kvalitete, itd.

Postoji mogućnost automatskog snimanja poziva, ali ako želiš snimati samo određene pozive možeš koristiti briljantnu mogućnost poznatu kao „shake to record“ koja omogućuje da snimaš poziv tako da zatreseš uređaj.

Ako se brineš o smanjenju memorije na mobitelu, onda možeš uključiti opciju da se aplikacija integrira s cloud servisima po izboru kao Dropbox ili Google Drive.

aplikacije-za-pozive-snimanje-poziva-android

Designed by Freepik

Smart Voice Recorder

Još jedna pouzdana i besplatna, a iznimno funkcionalna aplikacija. 

Prije nego što započneš sa snimanjem potrebno je zatražiti dopuštenje za snimanje od osobe s kojom razgovaraš. Ako sugovornik to dopusti, potrebno je upaliti zvučnike na mobitelu i pokrenuti aplikaciju klikom na njenu ikonu.
Sučelje pokazuje veliki crveni gumb za početak snimanja. Ekran ima indikator koji imitira zvučni val koji naznačuje da se trenutno snima.

Kada je poziv gotov, aplikacija će spremiti datoteku koju možeš nazvati po svom izboru. 

 

Želim saznati koje su najbolje aplikacije za pozive!
 

Izvori fotografija: 

Designed by Freepik

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel