Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 15. prosinac 2021.

 

Ako ovo čitate vjerojatno vam se dogodilo da ste slučajno izbrisali poruke koje su vam iz bilo kojeg razloga bile važne ili ste tek nakon što ste ih izbrisali shvatili da vam trebaju. No, ne trebate odmah paničariti. Iako vraćanje izbrisanih SMS poruka nije jednostavno kao vraćanje izbrisanog e-maila, moguće je, i u nastavku ćemo vam otkriti kako.

 

Mogu li se obrisane SMS poruke jednostavno vratiti opcijom 'Restore'?

Odgovor je – nažalost, ne! Za razliku od Gmail-a gdje izbrisani e-mailovi idu u 'smeće' te osobnog računala koje izbrisane podatke pohranjuje u 'recycle bin' od kud ih jednostavno možemo „izvaditi“, Android sustav izbrisanim podacima upravlja drugačije. Izbrisane poruke ostaju privremeno pohranjene u memoriji telefona na skrivenoj lokaciji dok ih uređaj ne prebriše novim podacima. Svako daljnje korištenje telefona nakon brisanja poruka će vrlo vjerojatno ugroziti mogućnost vraćanja poruka stoga je najbolja opcija uključivanje zrakoplovnog načina rada telefona čim shvatite da je poruka izbrisana.

 

Vraćanje izbrisanih poruka pomoću aplikacije za vraćanje podataka

Ukoliko ste uspješno prestali koristiti telefon neposredno nakon brisanja poruke i stavili ga na zrakoplovni način rada sljedeći korak je da instalirate neku od aplikacija za vraćanje podataka na računalo, povežete ga sa svojim pametnim telefonom i pratite upute. Preporučujemo aplikaciju Android Data Recovery tvrtke FonePaw.

 

 

 

Vraćanje pomoću opcije Google backup

Ukoliko vam prva opcija iz nekog razloga nije uspjela, ne brinite, nije sve propalo. Postoji i opcija Google backup koja omogućuje izradu sigurnosne kopije podataka na Google disk. Unutar aplikacije Google disk provjerite kada je napravljena zadnja sigurnosna kopija. Ako je vrijeme sigurnosnog kopiranja ranije od vremena brisanja poruke, moguće ju je spasiti. No, imajte na umu da će svi podaci telefona pohranjeni nakon izrade sigurnosne kopije biti izbrisani. Također, ukoliko je sigurnosna kopija napravljena nakon brisanja poruka, nije ih moguće vratiti.

 

Pogledajte našu raznoliku ponudu pametnih uređaja!

 

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel