Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 13. siječanj 2021.

Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja kod kupnje novog pametnog telefona je „A koliko mu traje baterija?“ Sa današnjim brzom razvojem mobilne industrije imamo mnogo opcija, od bežičnih punjača, prijenosnih punjača pa sve do brzog i super brzog punjenja. No, i dalje se možemo naći u situaciji kada nam je baterija skoro pa prazna, pogotovo ako isti uređaj koristimo više od godinu dana.

via GIPHY

Zato ti u nastavku donosimo 5 najboljih aplikacija za uštedu baterije i par savjeta što ti možeš napraviti kako bi ti baterija trajala što dulje.

1. Battery Guru

Ova odlična aplikacija obavještavat ćete o temperaturi baterije i ograničenjima punjenja kako bateriju ne bi istrošio prije, te time ne funkcionira kao aplikacija za jačanje baterije, već služi kako bi tvoju bateriju održao zdravom. Uz to aplikacija nudi načine za uštedu baterije koji se mogu uključiti

2. Greenify

Jedna od najpopularnijih aplikacija za štednju baterije. Glavna prednost joj je što prepoznaje aplikacije koje se vrlo često pale i te iste može spriječiti da to rade tako često i troše bateriju tvog pametnog telefona.

3. GSam Battery Monitor

Ova aplikacija neće pomoći kod štednje baterija u pametnom telefonu, već će slati obavijesti o aplikacijama koje to rade. Tako možeš vidjeti koje aplikacije najviše troše bateriju, te prilagoditi njihovo automatsko paljenje i učestalo korištenje. Pokazuje detaljne podatke o tome kada se aplikacija pokreće, informacije o procesoru i količini podataka koje troši.

4. Servicely

Ovo je odličan način za uštedu baterije a pomaže kod zaustavljanja aplikacija koje često rade upaljene u pozadini, te sprječava njihovo neprekidno sinkroniziranje. Samo je potrebno pripaziti, jer je moguće da neke obavijesti nećeš dobiti na vrijeme.

5. Wakelock Detector

Za pomoć kod detektiranja aplikacija koje djelomično ili u potpunosti rade u pozadini i šalju obavijesti koje iskaču na zaslonu pametnog telefona. Također, unutar aplikacije možeš vidjeti i listu svih aplikacija koja rade na taj način te time uzrokuju prekomjerno korištenje baterije.

Uz pomoć ovih pet aplikacija koje smo ti naveli, također postoje i načini kako sam možeš smanjiti potrošnju baterije i produljiti joj vijek trajanja. 

Prilagodite korisničke postavke

U samo tri jednostavna koraka možete značajno smanjiti potrošnju baterije, a da zadržite kvalitetu korisničkog iskustva.

  • Smanjite osvjetljenje zaslona, no pripazite da vam ono ne izazove nelagodu prilikom korištenja uređaja.
  • Skratite vrijeme zaključavanja zaslona na samo nekoliko sekundi.
  • Isključite mogućnost vibracije za dolazne pozive, poruke i obavijesti.

Ograničite postavke pojedinih aplikacija i mogućnosti

Isključite Bluetooth i WiFi ako ih ne planirate koristiti. Takve male promjene omogućuju čak dodatnih sat vremena korištenja vašeg uređaja. Vjerujemo da se isplati tih nekoliko kratkih pokreta prstom po ekranu.

Mogućnost multitaskanja jedna je od prednosti koje nam nude pametni telefoni, no istovremeno ono troši velike količine energije. Gašenje aplikacija koje trenutno ne koristite može značajno smanjiti opterećenje procesora vašeg uređaja. Kako bi ste ugasili aplikacije na Android uređaju pritisnite gumb za multitaskanje. Na iPhone uređaju do iste mogućnosti dolazite dvostrukim klikom na središnji gumb.

Mogućnosti korištenja GPS-a i lociranja, iako korisno, predstavlja veliko opterećenje za bateriju. Kako bi prilagodili te postavke, sve što trebate je isključiti tu opciju u postavkama vašeg telefona po oznakom Lokacije.

Automatsko sinkroniziranje vašeg mobitela i emaila troši jako puno energije. Postavke sinkronizacije možete ograničiti na svakih 15 ili 30 minuta i ostvariti značajne uštede.

 

 
Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel