Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 12. kolovoz 2016.

Android pametni telefoni mogu obavljati puno aktivnosti! Saznajte koje zanimljive mogućnosti još niste isprobali. 

Kontrolirajte druge uređaje uz pomoć pametnog telefona

Ako vaš mobitel podržava infracrvene signale, vrlo lako ga možete pretvoriti u daljinski upravljač za televizor ili bilo koji drugi uređaj koji reagira na infracrvene signale. Aplikaciju za upravljanje možete preuzeti u trgovini s aplikacijama, a zatim jednostavno povezati vaš pametni telefon i neki drugi uređaj.

Koristite svoj pametni telefon kao libelu

Većina pametnih telefona uključuje i akcelerometar. Iako se najčešće koristi kako bi se ekran na vašem uređaju prilagodio tome držite li mobitel vodoravno ili okomito, znajte da može poslužiti kao libela. Preuzmite aplikacije i saznajte brzo i jednostavno hoće li nova polica na vašem zidu biti ravno postavljena.

Skenirajte QR kodove

Sve je više informacija o svojoj okolini koje možete dobiti skeniranjem QR koda. Sve što trebate napraviti je preuzeti aplikaciju za skeniranje kodova. 

Sjetite se ove mogućnosti na putovanju! Naime, veliki broj turističkih znamenitosti ima generirane QR kodove kako bi jednostavnim skeniranjem dobili sve važne informacije na vaš pametni telefon.

Aktivirajte System UI Tuner

Svi korisnici Android uređaja koji imaju operativni sustav 6.0 Marshmallow, imaju mogućnost prilagoditi uređaj svojim željama i potrebama. Sve što trebate napraviti je ući u brze postavke pametnog telefona, pritisnuti ikonicu koja izgleda kao zupčanik i držati ju sve dok se ne pojavi ikonica francuskog ključa.

Nakon toga ponovo pritisnite ikonicu za postavke (op.a. ona koja izgleda kao zupčanik) i pronađite novi odjeljak pod nazivom System UI Tuner. Prije prvog lansiranja ove postavke trebat ćete pročitati i prihvatiti uvjete koji ukratko kažu da ''se ova mogućnost može promijeniti, pokvariti ili nestati u budućim izdanjima'' i da ''oprezno nastavite dalje''. Dobro je znati da uvijek možete isključiti ovu postavku ako se odlučite da nije najbolji izbor za vas.

Sada kada ste uključili System UI Tuner, što on može učiniti za vas?

  • Možete prilagoditi i razmjestiti ikonice u brzim postavkama. Pritisnite i dugo držite onu ikonu kojoj želite promijeniti mjesto i stavite ju tamo gdje vam najviše odgovara. Možete dodati i nove ikone odabirom mogućnosti ''Add tile''
  • Promijenite koje obavijesti želite dobivati na statusnoj traci, sve što trebate napraviti je odabrati s liste informacije koje vas zanimaju.
  • Saznajte koliko vam je baterije ostalo na mobitelu, ta informacija može se prikazivati kao postotak unutar ikonice.

 

Vjerujemo da će neki od ovih trikova ubrzati korištenje pametnih telefona. Sigurno vrijedi isprobati!

 

Ako imate dodatnih pitanja, javite nam se!

 

Izvor: http://bit.ly/2b7SPAt

Izvor fotografija: Pixabay. Copyright and licence: Free to Use.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel