Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 30. prosinac 2020.

Današnji mobiteli su prava fotografska čuda, koji su doslovno pomeli tržište kompaktnih fotoaparata. To ne iznenađuje: kvaliteta fotografija današnjih flagshipa, ali i srednje kategorije, je izvrsna velikooj većini korisnika više nego dovoljna.

Fotografiranje za početnike

Nema sumnje da svi želimo dobiti što bolje fotografije dok snimamo kamerama naših pametnih telefona. Saznajte neke jednostavne savjete za snimanje pametnim telefonima kako bi eliminirali greške i dobili odlične fotke te ih potom podijelili na društvenim mrežama.

Ručno postavite fokus

Baš poput prave kamere, i kamera vašeg telefona također je sofisticirani dio tehnologije. Puno je puta previše pametno za vaše dobro! Obično kada kameru telefona usmerite na nešto, telefon će obrazovano pogoditi što želite fotografirati. Ako prepozna lica, to će odabrati. Da biste ručno promijenili fokus s jedne teme na drugu, jednostavno dodirnite zaslon telefona i odaberite točku fokusa.

Koristite mrežni prikaz

Ova funkcija dijeli ekran na devet pravokutnika iste veličine s ciljem dobrog podešavanja horizonta što ujedno olakšava kompoziciju. Slijedeći pravilo trećine, najvažnije elemente kompozicije najbolje je smjestiti na jedno od sjecišta mreže.


Obrada fotografija 

Uz ponuđene mogućnosti za obradu slika, u App Storeu i Google Play Storeu postoji zaista puno aplikacija koje možeš instalirati za dodatno uređivanje istih.

Stabilnost daje bolje rezultate

Zbog ograničenih performansi kamere vašeg mobitela pri slabom osvjetljenju, održavanje stabilnosti je zaista važno. Osiguravanjem stabilnosti telefona poboljšati ćete kvalitetu slike. 

Stanite u raskorak kako bi stabilizirali tijelo, držite kameru mobitela objema rukama i naslonite laktove uz tijelo. Pomoću gumba za glasnoću snimite snimak. To će vam pomoći smanjiti drhtanje fotoaparata, što uzrokuje mutne slike.

Od pomagala uvijek postoji opcija tripoda sa okidiačima za savršeni učinak. Postavi svoj mobitel na tripod i slikaj s udaljenosti pomoću okidača i savršene mirnoće za najčišću sliku.


Provjeri ponudu tripoda

Promijenite svoju perspektivu

Navika u koju mnogi fotografi ulaze je uvijek fotografiranje iz stojećeg položaja, a kamera se drži u visini očiju. Za veliku perspektivu to možda i nije velika stvar. No, dosta je slučajeva kada promjena položaja fotoaparata u odnosu na objekt može stvoriti potpuno drugačiji rezultat.


Tvoj mobitel može biti savršen pratilac za snimanje spontanih trenutaka. Uz naše savjete i nekoliko dobrih aplikacija, fotografija je dječja igra. 

Lista telefona za naj fotke u 2020.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel