Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 11. srpanj 2022.

Konačno je stigao! Pro verzija Xiaomijeve flagship 12 serije predstavljena je još krajem 2021. godine kada i ostala 2 modela iz serije, a sada je stigao i u naš web shop. Po čemu se ističe te koje ti sve mogućnosti donosi najjači model u seriji, saznaj u nastavku.

Dizajn

Xiaomi 12 Pro može se pohvaliti zaista elegantnim dizajnom staklenog tijela s prednje i stražnje strane, s tim da je prednja strana zaštićena iznimno otpornim Gorilla Glass Victus zaštitnim staklom, a stražnja strana je u modernoj i vizualno ugodnoj mat završnoj obradi. Okvir telefona izrađen je od aluminija. Okvir kamere relativno je diskretan, ne strši previše te se odlično uklapa u poleđinu telefona. Dijagonala telefona je 6.73 inča što je nešto manje od prošlog Mi 11 Pro modela , ali je kućište zato tanje i nešto lakše. Objektiv prednje kamere nalazi se na vrhu zaslona u sredini što vizualno daje bolji dojam simetrije i sklada u odnosu na Mi 11 Pro na kojem je kamera bila smještena s lijeve strane.

Zaslon

Prednju stranu Xiaomi 12 Pro modela krasi prekrasan AMOLED zaslon ultra-visoke rezolucije od 1440x3200 piksela koji uz 521 ppi gustoću piksela prikazuje nevjerojatno oštru i kristalno čistu sliku. Tu je i varijabilna stopa osvježavanja koja je predstavljena dodatnom LTPO(low-temperature polycrystalline oxide) koja označava da stopa osvježavanja varira ovisno tipu radnje koju trenutno radite na telefonu, a može se popeti na vrhunskih 120 Hz kada primjerice skrolaš po galeriji fotografija što će prijelaze učiniti savršeno fluidnim i glatkim. Funkcija prilagodljive brzine osvježavanja štedi bateriju dok ti pruža najbolje korisničko iskustvo.
Od odlične svjetline, vrhunskog kontrasta i kristalne čistoće, ovaj zaslon zasigurno je jedan od najboljih na tržištu po svim standardima.

Kamera

Trostruki sustav kamera od 50MP pobrinut će se da tvoje fotografije budu odlične u svim uvjetima.
Glavna širokokutna kamera omogućit će ti kristalno čiste i kvalitetne fotografije tvojih najdražih trenutaka, a tu su ultraširokokutna kamera za jasne fotografije iz širokog kuta te telefoto kamera za profesionalne i živopisne portrete. Sve kamere su potpomognute brojnim dodatnim funkcijama koje fotografije čine još boljima u zahtjevnijim uvjetima poput Ultra Night Photo za slikanje u mraku i uvjetima niskog osvjetljenja, Xiaomi ProFocus za slikanje u pokretu te Portrait HDR za odlično naglašavanje kod portreta. Tu je i snimanje videa u 8K rezoluciji uz odličnu stabilizaciju i dinamički raspon te istaknute detalje.

Procesor

Xiaomi 12 Pro koristi najnapredniji Qualcomm Snapdragon Gen 1 osmojezgreni procesor koji je zaslužan da uređaj zaista radi nevjerojatno brzo i učinkovito bez obzira na to što na njemu radiš. Snapdragon 8 Gen 1 20% je brži od prethodne generacije procesora, a uz najnoviji Adreno 730 daje i 30% brže grafičke performanse. Napredan sustav hlađenja osigurat će da se uređaj nikada ne pregrijava te uvijek radi maksimalno učinkovito. Procesor pokreće Android 12 operativni sustav uz MIUI 13 inačicu sučelja koji donose iznimno dobro korisničko iskustvo uz brojne mogućnosti prilagodbe po osobnim preferencijama tako da će softver odgovarati svim tipovima korisnika. Uz jak procesor, za nesmetan rad telefona tu je i 12 GB radne memorije. 

Baterija

Posljednja značajka koju ćemo istaknuti, ali ništa manje napredna, je baterija koja će ti uz vrhunsku funkciju brzog punjenja uvijek biti na raspolaganju. Naime, 4600 mAh baterija dovoljno je snažna da ti omogući cjelodnevno uživanje u sadržaju – 15 sati videosadržaja, 19 sati poziva te 5 sati neprestanog snimanja videa u FullHD rezoluciji. Kada se isprazni, bateriju ćeš uz Smart 120W Xiaomi HyperCharge funkciju brzog punjenja od 0 do 100% napuniti za svega 18 minuta u opciji Boost mode te za 24 minute u standardnom načinu punjenja. Punjač dolazi uz uređaj, tako da se ne trebaš brinuti oko kupnje punjača, a uz ovakvo punjenje čak ni oni najzauzetiji neće morati previše brinuti o punjenju.

Uz sve navede prednosti, Xiaomi 12 Pro definitivno je jedan od najboljih i najisplativijih uređaja u ovom cjenovnom rangu, a možeš ga potražiti u našem web shopu gdje možeš saznati i sve ostale detalje ovog vrhunskog telefona!


Ugrabi svoj Xiaomi 12 Pro!

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel