Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 14. siječanj 2020.

Pametni domovi nisu više priča iz futurističkih filmova. Oni su stvarnost, a kategorija pametnih uređaja za domove jedna je od najbrže rastućih industrija u tehnološkom svijetu. Zašto ne bismo imali brži, bolji i jednostavniji život uz pametne uređaje?

Zato su ove godine na CES-u oni bili zastupljeni s posebnom pažnjom, a nesumnjivo niz noviteta naći će se ubrzo na policama trgovina. 

1. Kwikset Halo Touch pametna brava s čitačem otiska prstiju. 

Otključavanje vrata putem otiska prsta nije novost, ali predstavljeni Kwikset sustav omogućio je dostupnost ovog uređaja većem broju kupaca. Cijena predstavljena na CES-u iznosila je 249$ što ju ne čini znatno skupljom od prosječne pametne brave. 

Izvor fotografija: Kwikset 

Može pohraniti do 100 različitih otisaka, odnosno do 50 korisnika (svaki korisnik može imati pohranjena dva otiska). Također, tu su i pametne opcije poput daljinskog zaključavanja, nadziranja statusa zaključavanja i otključavanja i pregledavanja tko je i kada otključao i zaključao vrata. 

2. Ring smart LED žarulje – puno više od klasične pametne žarulje

Ring pametna LED žarulja više je od nje zato što se sjajno uklapa u druge pametne uređaje iste marke, a namijenjene su sigurnosti. 

Primjerice, ako senzor pokreta uoči da kretanje u stanu, sustav automatski upali pametnu LED žarulju. Pametno, praktično i sigurno!

3. Yale Smart lokot za ormariće

Ovo je idealan uređaj za sve one koji imaju malu djecu i žele držati pod nadzorom sredstva za čišćenje. Također, iznajmljivači stanova ili apartmana putem popularnih aplikacija poput Airbnb-a mogu ograničiti pristup dijelovima stana. 

Lokot je moguće otključati i s udaljenosti, ali i vidjeti tko je pristupio ormariću.

4. Onsen AI pametni sustav upravljanja toplom vodom

Iako je prva zamisao uključivala inteligentno upravljanje toplom vodom kako nikada ne bismo ostali s hladnom vodom usred tuširanja, ali ovaj uređaj je i iznimno ekološki. 

Povezivanjem uređaja s pametnim telefonom osigurava da u svakom trenutku korisnik za koliko je toplo vode ostalo i koliko se koristi. Tako će korisnici možda 2x puta promisliti o dugotrajnim tuširanjima, a to bi trebalo dovesti do uštede i nižih računa. 

5. C by GE pametni prekidači

Pametni prekidači odlična su opcija za sve one koji žele pametno upravljanje rasvjetom, ali bez mijenjanja svake pojedinačne žarulje. 

Jedino je nezgodno što stanovi i kuće starijeg datuma izgradnje imaju neprilagođenu infrastrukturu za takve sustave, ali C by GE doskočio je i tome pa sada gotovo svaki dom može imati ovakav sustav. 
 

Vrhunsku dodatnu pametnu opremu pronađi na mobis.hr! 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel