Košarica 0 Košarica je prazna 0
Kategorije Zatvori
Datum objave: 14. siječanj 2020.

Pametni domovi nisu više priča iz futurističkih filmova. Oni su stvarnost, a kategorija pametnih uređaja za domove jedna je od najbrže rastućih industrija u tehnološkom svijetu. Zašto ne bismo imali brži, bolji i jednostavniji život uz pametne uređaje?

Zato su ove godine na CES-u oni bili zastupljeni s posebnom pažnjom, a nesumnjivo niz noviteta naći će se ubrzo na policama trgovina. 

1. Kwikset Halo Touch pametna brava s čitačem otiska prstiju. 

Otključavanje vrata putem otiska prsta nije novost, ali predstavljeni Kwikset sustav omogućio je dostupnost ovog uređaja većem broju kupaca. Cijena predstavljena na CES-u iznosila je 249$ što ju ne čini znatno skupljom od prosječne pametne brave. 

Izvor fotografija: Kwikset 

Može pohraniti do 100 različitih otisaka, odnosno do 50 korisnika (svaki korisnik može imati pohranjena dva otiska). Također, tu su i pametne opcije poput daljinskog zaključavanja, nadziranja statusa zaključavanja i otključavanja i pregledavanja tko je i kada otključao i zaključao vrata. 

2. Ring smart LED žarulje – puno više od klasične pametne žarulje

Ring pametna LED žarulja više je od nje zato što se sjajno uklapa u druge pametne uređaje iste marke, a namijenjene su sigurnosti. 

Primjerice, ako senzor pokreta uoči da kretanje u stanu, sustav automatski upali pametnu LED žarulju. Pametno, praktično i sigurno!

3. Yale Smart lokot za ormariće

Ovo je idealan uređaj za sve one koji imaju malu djecu i žele držati pod nadzorom sredstva za čišćenje. Također, iznajmljivači stanova ili apartmana putem popularnih aplikacija poput Airbnb-a mogu ograničiti pristup dijelovima stana. 

Lokot je moguće otključati i s udaljenosti, ali i vidjeti tko je pristupio ormariću.

4. Onsen AI pametni sustav upravljanja toplom vodom

Iako je prva zamisao uključivala inteligentno upravljanje toplom vodom kako nikada ne bismo ostali s hladnom vodom usred tuširanja, ali ovaj uređaj je i iznimno ekološki. 

Povezivanjem uređaja s pametnim telefonom osigurava da u svakom trenutku korisnik za koliko je toplo vode ostalo i koliko se koristi. Tako će korisnici možda 2x puta promisliti o dugotrajnim tuširanjima, a to bi trebalo dovesti do uštede i nižih računa. 

5. C by GE pametni prekidači

Pametni prekidači odlična su opcija za sve one koji žele pametno upravljanje rasvjetom, ali bez mijenjanja svake pojedinačne žarulje. 

Jedino je nezgodno što stanovi i kuće starijeg datuma izgradnje imaju neprilagođenu infrastrukturu za takve sustave, ali C by GE doskočio je i tome pa sada gotovo svaki dom može imati ovakav sustav. 
 

Vrhunsku dodatnu pametnu opremu pronađi na mobis.hr! 

Među prvima saznaj za akcije i rasprodaje! Prijavi se na newsletter.