Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 27. veljača 2018.

Svjetski sajam mobilne tehnologije započeo je jučer, 26.02.2018. u Barceloni i trajat će sve do 1.ožujka. Prezentiran je niz tehnoloških inovacija, ali i unaprijeđenih verzija svima dobro poznatih modela. 

Samsung predstavio Samsung Galaxy S9!

Kao što je i bilo očekivano Samsung je u Barceloni stavio naglasak na novi model Samsung Galaxy iz S serije, S9 i S9+. 

Najznačajnije poboljšanje u odnosu na prethodnika predstavljeno je u revolucionarno dobroj kameri, koja se prilagođava osvjetljenju i uvjetima slikanja kao što se prilagođava ljudsko oko. Leća na modelu Samsung Galaxy S9 ima dvostruki otvor blende pa se ovisno o tome jesu li uvjeti tamni, mobitel otvara način rada u f/1.5, odnosno ako su svijetli prelazi u f/2.4.

Uz to dostupan je Super Slow-mo način rada koji snima pri nevjerojatnoj brzini, 960 okvira u sekundi, a razlika u odnosu na uobičajeni slow motion zaista je uočljiva. 

Apple je sa svojim iPhone X modelom postavio standard proširene stvarnosti pa je ista mogućnost dostupna i u Samsung Galaxy S9 modelu s AR emotikonima i naljepnicama. Uz to, dostupna je i vrhunska značajka za sve ljubitelje putovanja s kamerom koja omogućava prijevode natpisa u stvarnom vremenu. 

Sam uređaj zadržao je prekrasan i elegantan dizajn sa zaslonom od ruba do ruba predstavljenim kod njegova prethodnika, rekli bismo zašto mijenjati ako funkcionira. 

Huawei proglašen pobjednikom 2018. godine za GSMA nagradu za izvanredan doprinos mobilnoj tehnologiji

Ova prestižna nagrada dodijeljena je Huaweiju kao brandu koji je u tri desetljeća postojanja postao kineski tehnološki div i svjetski najveći opskrbljivač mrežne opreme i opreme za mobilne operatere. Među vodećim su tvrtkama u područjima pametnih uređaja, pametnih gradova i mobilne tehnologije. 

Nokia nastavlja s oživljavanjem starih modela, ali i donosi niz informacija

Nokia je predstavila niz novih uređaja koji uključuju nove verzije Nokije 6 i Nokije 8, a predstavljeni su i potpuno novi modeli Nokia 1 i Nokia 7 Plus. 

Nokia 6 zadržala je vizualni izgled svoga prethodnika uz malo osvježenje u bojama kućišta koji su mu dali malo luksuzniji izgled. 

Nokia na Androidu

Od povratka na Android, Nokia je odabrala samo najčišće Android iskustvo pa tako sada nastavljaju s Android One operativnim sustavom koje pruža čisto i jednostavno iskustvo korištenja. 

Nokia 8 Sirocco nasljednik je Nokije 8, dolazi s dvostrukom 12 MP kamerom, ZEISS optikom i prekrasnim 5.5“ 2K zakrivljenim zaslonom. 

Nokia 1 model najosnovniji je Nokijin pametni telefon dostupan, jednostavne kamere i malog, ali preglednog 4.5“ zaslona. 

Nokia 8110 4G

Kao i prošle godine Nokia je predstavila povratnika, model koji je bio prilično poznat u Hrvatskoj (naravno ne kao Nokia 3310), a to je Nokia 8110, poznatiji kao banana. 

Ovaj model nije stvorio jednako snažan interes kao što je to bilo s Nokijom 3310, ali ne sumnjamo da će pronaći svoje kupce. Nokia 8110 je klasičan mobitel na tipke s mogućnosti 4G povezivanja, lagano zakrivljenim kućištem i dugotrajnom baterijom. 

Alcatel predstavio novu seriju pametnih telefona!

Tvrtka TCL Communication u čiji je dio i Alcatel, predstavila je nove tri serije - Alcatel 5, 3 i 1. 

Dio Alcatel serije 1 je prvi Alcatel uređaj na operativnom sistemu Android ™ Oreo (Go izdanje), Alcatel 1X koji sadrži najnoviji Alcatel dizajn i tehnologiju. 

Android GO izdanje je optimizirana inačica Android operativnog sistema idealna je za Alcatel 1X čineći ovaj uređaj pristupačan svima. 

Razvoj 5G mreže 

Uz ovo dobro je napomenuti kako je jedna od glavnih tema ovog sajma bio i razvoj 5G mreže i njena implementacija u dvije trećine svijeta do 2025. godine. Razvoj 5G mreže omogućit će i brži razvoj tehnologije, pametnih uređaja i tzv. Internet of Things.

 

Do dolaska noviteta istraži mobis.hr veliku rasprodaju i akciju mobitela i dodatne opreme!
 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel