Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 15. rujan 2017.

Jučer, 12.09.2017., predstavljen je iPhone X novi model iz Appleove tvornice pametnih telefona. Na press konferenciji uz njega predstavljeni su Apple 8 i 8 Plus o kojima smo već pisali u našem blogu.

Zaslon na novom iPhone X

iPhone X predstavio je model kojem je cijela prednja strana gotovo u potpunosti prekrivena zaslonom na dodir. Novi 5.8“ Super Retina zaslon dolazi do rubova svih strana uređaja, izuzev gornje strane gdje je još uvijek smješten zvučnik i prednja kamera

Pogledaj revolucionarno rješenje Xiaomi Mi Max pametnog telefona – od ruba do ruba. 

iPhone_X_mobis.hr

Izvor fotografija: www.apple.com

Sam uređaj dizajniran je tako da zaslon prati linije kućišta, a rubovi su zaobljeni kao što je to bilo i kod prethodnika i novog iPhone 8 i 8 Plus

Prvi OLED ekran na dodir omogućava da su prikazane boje zaista vjerne, crna je zaista crna, a osvijetljenost sadržaja je fantastična. Zahvaljujući Super Retina zaslonu s 458ppi koji donosi najgušće raspoređeni broj piksela do sad, a s OLED tehnologijom Apple se ozbiljno prihvatio razvoja uređaja kompatibilnih za VR.

Povratak na stakleni dizajn

Kao i kod iPhonea 8 i 8 Plus, stražnja strana iPhonea X prekrivena je staklom. Okvir je napravljen od nehrđajućeg čelika te je omogućeno bežično punjenje.

Naravno kao što smo i očekivali, uređaj je otporan na vodu i prašinu s razinom zaštite IP68.

Izvor fotografija: www.apple.com

Budući da samo gornji dio prednje strane uređaja nije prekriven zaslonom, tu su smjestili infracrvenu kameru, senzor udaljenosti, zvučnik, mikrofon i 7 MP prednju kameru.

Sigurnost i zaštita

iPhone X dolazi sa sofisticiranom tehnologijom koja zahvaljujući prednjoj kameri omogućava Face ID odnosno skeniranje lica u svrhu zaštite uređaja. 

Skeniranje lica trebalo je omogućiti sigurno plaćanje i zaštitu uređaja skeniranjem više od 30.000 točaka na licu. No, tijekom predstavljanja uređaja dogodila se neugodna greška u kojoj skeniranje nije radilo pa su uređaj morali otključati putem PIN-a što je naravno rezultiralo podsmjehom korisnika društvenih mreža. 

Osim mogućnosti zaštite, skeniranje lica služi za pokretanje tzv. „Animojia“ odnosno animiranih emotikona koji očitavaju više od 50 mišića na tvome licu i tako animiraju emotikone.

Dvostruka glavna kamera

Glavna, dvostruka kamera ima 12MP senzor s filterom boja te mogućnosti percepcije dubine. Uz tu vrhunsku percepciju dubine i precizno mapiranje lica stvaraju se nevjerojatni portreti i gotovo profesionalne fotografije. 
Stražnje, glavne kamere ima optičku stabilizaciju slike i brze leće kako bi fotografije bile još bolje i kvalitetnije pri različitoj razini osvjetljenja. 

Čipset - A11 Bionic

A11 Bionic iznimno snažan i pametan procesor koji je dostupan i u iPhone 8 i 8 Plus modelima. Kao što smo već opisivali kod novih Apple uređaja, novi čipset je do 70% brži od A10 Fusion u segmentu jezgri namijenjenih za efikasnost dok je do 25% brži u jezgrama namijenjenim za izvedbu. 

Osim toga, namijenjen je za ostvarivanje posebno dobro iskustva kod sadržaja proširene stvarnosti (AR) u aplikacijama i igricama. Budući da takve aplikacije tek dobivaju na zamahu i razvoju, a svakim danom ih je sve više, izrazito je važno osigurati vrhunsko grafičko iskustvo. 

Baterija i bežično AirPower punjenje

Iako kapacitet baterije nije službeno naveden, istaknuto je da traje do 2 sata duže nego na iPhone 7 modelu. 
Kao i kod iPhone 8 i 8 Plus, dostupno je bežično punjenje, ali AirPower bit će dostupan tek u 2018. godini. Osim iPhone X moći će se puniti i AirPods slušalice i Apple Watch. 

Novi iPhone X definitivno slijedi trendove što se tiče omjera zaslona i ekrana, a pokazao se kao  uvjerljivo jedan od najdojmljivih modela u tom segmentu. Do dolaska na naše tržište pretraži ponudu Apple uređaja na mobis.hr. 
 

Pogledaj ponudu Apple pametnih telefona!

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel