Košarica 0 Košarica je prazna 0
Kategorije Zatvori
Datum objave: 15. rujan 2017.

Jučer, 12.09.2017., predstavljen je iPhone X novi model iz Appleove tvornice pametnih telefona. Na press konferenciji uz njega predstavljeni su Apple 8 i 8 Plus o kojima smo već pisali u našem blogu.

Zaslon na novom iPhone X

iPhone X predstavio je model kojem je cijela prednja strana gotovo u potpunosti prekrivena zaslonom na dodir. Novi 5.8“ Super Retina zaslon dolazi do rubova svih strana uređaja, izuzev gornje strane gdje je još uvijek smješten zvučnik i prednja kamera

Pogledaj revolucionarno rješenje Xiaomi Mi Max pametnog telefona – od ruba do ruba. 

iPhone_X_mobis.hr

Izvor fotografija: www.apple.com

Sam uređaj dizajniran je tako da zaslon prati linije kućišta, a rubovi su zaobljeni kao što je to bilo i kod prethodnika i novog iPhone 8 i 8 Plus

Prvi OLED ekran na dodir omogućava da su prikazane boje zaista vjerne, crna je zaista crna, a osvijetljenost sadržaja je fantastična. Zahvaljujući Super Retina zaslonu s 458ppi koji donosi najgušće raspoređeni broj piksela do sad, a s OLED tehnologijom Apple se ozbiljno prihvatio razvoja uređaja kompatibilnih za VR.

Povratak na stakleni dizajn

Kao i kod iPhonea 8 i 8 Plus, stražnja strana iPhonea X prekrivena je staklom. Okvir je napravljen od nehrđajućeg čelika te je omogućeno bežično punjenje.

Naravno kao što smo i očekivali, uređaj je otporan na vodu i prašinu s razinom zaštite IP68.

Izvor fotografija: www.apple.com

Budući da samo gornji dio prednje strane uređaja nije prekriven zaslonom, tu su smjestili infracrvenu kameru, senzor udaljenosti, zvučnik, mikrofon i 7 MP prednju kameru.

Sigurnost i zaštita

iPhone X dolazi sa sofisticiranom tehnologijom koja zahvaljujući prednjoj kameri omogućava Face ID odnosno skeniranje lica u svrhu zaštite uređaja. 

Skeniranje lica trebalo je omogućiti sigurno plaćanje i zaštitu uređaja skeniranjem više od 30.000 točaka na licu. No, tijekom predstavljanja uređaja dogodila se neugodna greška u kojoj skeniranje nije radilo pa su uređaj morali otključati putem PIN-a što je naravno rezultiralo podsmjehom korisnika društvenih mreža. 

Osim mogućnosti zaštite, skeniranje lica služi za pokretanje tzv. „Animojia“ odnosno animiranih emotikona koji očitavaju više od 50 mišića na tvome licu i tako animiraju emotikone.

Dvostruka glavna kamera

Glavna, dvostruka kamera ima 12MP senzor s filterom boja te mogućnosti percepcije dubine. Uz tu vrhunsku percepciju dubine i precizno mapiranje lica stvaraju se nevjerojatni portreti i gotovo profesionalne fotografije. 
Stražnje, glavne kamere ima optičku stabilizaciju slike i brze leće kako bi fotografije bile još bolje i kvalitetnije pri različitoj razini osvjetljenja. 

Čipset - A11 Bionic

A11 Bionic iznimno snažan i pametan procesor koji je dostupan i u iPhone 8 i 8 Plus modelima. Kao što smo već opisivali kod novih Apple uređaja, novi čipset je do 70% brži od A10 Fusion u segmentu jezgri namijenjenih za efikasnost dok je do 25% brži u jezgrama namijenjenim za izvedbu. 

Osim toga, namijenjen je za ostvarivanje posebno dobro iskustva kod sadržaja proširene stvarnosti (AR) u aplikacijama i igricama. Budući da takve aplikacije tek dobivaju na zamahu i razvoju, a svakim danom ih je sve više, izrazito je važno osigurati vrhunsko grafičko iskustvo. 

Baterija i bežično AirPower punjenje

Iako kapacitet baterije nije službeno naveden, istaknuto je da traje do 2 sata duže nego na iPhone 7 modelu. 
Kao i kod iPhone 8 i 8 Plus, dostupno je bežično punjenje, ali AirPower bit će dostupan tek u 2018. godini. Osim iPhone X moći će se puniti i AirPods slušalice i Apple Watch. 

Novi iPhone X definitivno slijedi trendove što se tiče omjera zaslona i ekrana, a pokazao se kao  uvjerljivo jedan od najdojmljivih modela u tom segmentu. Do dolaska na naše tržište pretraži ponudu Apple uređaja na mobis.hr. 
 

Pogledaj ponudu Apple pametnih telefona!

Među prvima saznaj za akcije i rasprodaje! Prijavi se na newsletter.