Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 05. lipanj 2018.

Pustolovni dvojac, Boris Veličan poznati hrvatski putopisac i Iva Ćeranić upustili su se u veliku avanturu automobilom oko Crnog mora. Zahvaljujući Meizu PRO 7 pametnom telefonu kojim su uslikane ove fotografije i na kojem je Iva napisala blog za mobis.hr dobili smo sjajan uvid u ovo nevjerojatno putovanje. 

 

Dok pokušavam smisliti kako napisati uvod za svoj prvi foto blog, vozim se cestom koja je zasigurno najgora cesta kojom sam se do sada imala prilike voziti... Sigurno je teško bez ikakvog konkretnog opisa zamisliti kakva bi to cesta bila pa pošto se kaže da slika nekad govori više od riječi, prilažem slike.

Bez obzira što sam izletila iz auta na doslovno dvije sekunde jer je od niotkud počeo pljusak, i na brzinu uslikala sliku, mobitel je iz položaja okrenutog prema suncu, a zatim okrenutog od sunca, napravio savršenu fotku.

Već dugo nastojim sastaviti kratak foto izvještaj s putovanja koje je započelo prije točno 10 dana, ali prilike mi ne idu na ruku. Kako moj dragi prijatelj Boris Veličan i ja nastojimo prevaliti oko 10 000 km u jedva mjesec dana, dosta vremena provodimo u autu, a na mjestima na koje stajemo, wifi je daleka budućnost. S obzirom na tu problematiku, počela sam pisati na mobitelu, što sam uporno odbijala do sad, ali izgleda da nema druge...

Ako se naviknem na to, mogu se slobodno riješiti svog dragog laptopa jer će ga ovo posljednje čudo tehnologije baciti u zaborav... Teško se odričem dragih stvari pa mislim da je to zapravo i jedini razlog zbog kojeg sam do sada inzistirala na laptopu :).

Plan putovanja oko Crnog mora...

Plan putovanja je napraviti cijeli krug oko Crnog mora, a do sada smo prošli 4 zemlje: Srbiju, Rumunjsku,  Moldaviju i Ukrajinu, koju bi danas trebali napustiti. To pokušavamo već dva dana, međutim kako nas nisu pustili na Krim radi političke situacije između Rusije i Ukrajine, vraćamo se i radimo dodatnih 1500 km da bi izbjegli područje sukoba.

Vožnju kratim pregledavanjem i divljenjem fotografijama koje sam uslikala. Isprva sam bila neodlučna da li otići na put s mobitelom kojeg sam dobila dva dana prije putovanja, meni dosad nepoznate marke i funkcija, međutim mogu reći kako nisam pogriješila... Fotke prirode koje najviše volim i kojima ću posvetiti svoj prvi foto blog, ispadaju besprijekorno.

Meizu PRO 7

Evo par primjera u instagramu obrađenih te i onih neobrađenih fotki uslikanih mobitelom Meizu Pro 7, mojim prvim ugodnim iznenađenjem na putovanju. Ja se ne mogu odlučiti koju verziju bi odabrala kao favorit pa prosudite sami...

Kako smo i Boris i ja veliki ljubitelji hikinga i planinarenja, dogovorili smo se da ćemo dobar dio puta posvetiti istraživanju prirodnih ljepota krajolika kroz koje prolazimo.

Ovdje smo imali prvi susret sa Dunavom, u Srbiji, u blizini granice sa Rumunjskom.


To je inače mjesto gdje je Dunav najširi (140m) i najuži (90m). 

Planine Fargaš u Transilvaniji


Planine Fagaraš u Transilvaniji, dio su južnih Karpata, čiji je najviši vrh Moldoveanu visok 2544 m.

Transfagarasan - putevima jedne od najljepših cesta za vožnju

Transfagarasan, cesta koja prolazi kroz planine Fagaraš, slovi za jednu od najljepših cesta za vožnju.

U vrijeme našeg posjeta, zbog još velike pokrivenosti snijegom, je nažalost bila zatvorena... Uspjeli smo se provozati žičarom iznad nje i uslikati ove divne prizore

Moldavija, ukusni specijaliteti i još bolja vina

Moldavija, negdje prije glavnog grada Kišinjeva, koji me oduševio ukusnim specijalitetima i još boljim vinima, o kojima ću pisati u jednom od svojih sljedećih foto blogova

Ukrajina

Ukrajina, ovaj prizor nas je pratio dok smo se vozili, maloprije spomenutom, cestom iz pakla, i učinio nam vožnju podnošljivijom

Ukrajinske krave, koje smo susretali kako slobodno hodaju po cesti, s pravom prolaska u odnosu na aute, ovog puta odmaraju u svom prirodnom okruženju.


I ovo sam ja, poziram za instagram :) 


Želiš i ti snimati ovakve fotografije? Odaberi Meizu PRO 7!

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel