Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 05. listopad 2018.

Samsung je ove godine napravio velik utjecaj na market pametnih mobitela – počevši sa Samsung Galaxy S9, preko novih modela u J i A seriji, pa sve do nedostižnog Samsung Galaxy Note9. Saznajte sve o njegovim specifikacijama, dizajnu i novom unaprijeđenom S Penu!

Stari dizajn, nova iznenađenja

Na novom Samsung Galaxy Note9 možemo primijetiti klasični dizajn „Note“ serije – ako ste vidjeli prethodni onda znate kako izgleda i novi Samsung Galaxy Note9. Jedina je razlika zanemarivo veći ekran od 6.4“. Vidjeli smo i promjenu položaja senzora za otisak prsta, što ga je učinilo funkcionalnijim jer su se mnogi korisnici žalili da je na prethodnom bila na malo nepristupačnom mjestu. Nema se puno za reći, Samsung se ovdje držao sigurnog i provjerenog.

 

Izvor: samsung.com

Odlične specifikacije novog Samsung Galaxy Note9

Komponente koje Samsung Galaxy Note9 sadrži jedne su od kvalitetnijih i naprednijih na tržištu, napredovali su do te mjere da ih možemo uspoređivati s određenim računalima – gdje bi Samsungov novi flagship čak i zaslužio pobjedu. 

Kod Samsung Galaxy Note9 možemo primijetiti „što veće to bolje“ filozofiju, pa je tako Samsung na svoju zvijer stavio SAMOLED touchscreen sa 6.4“ zaslonom, koji radi na rezoluciji od 2960x1440 piksela. 

Dok pričamo o kameri, Samsung je uzeo nekoliko funkcionalnosti od Samsung Galaxy S9, no isto toliko i dodao. Nova kamera ima ugrađenu umjetnu inteligenciju koja će prepoznati slike i scenarije u kojima se fotograf nalazi, pa će tako obavijestiti fotografa ako je osoba koju slikamo trepnula. Ako ima previše pozadinskog svjetla, automatski će podešavati postavke „u hodu“ kako bi mogli uslikati što bolju fotografiju. U ovoj kombinaciji poboljšanja kamere je Samsung u svakom segmentu uspio nadmašiti konkurenciju - ima duplu 12 megapikselnu kameru sa širokokutnom lećom koja ima dual pixel autofokus i jednu telephoto leću s optičkim senzorom za izoštravanje slike te 8 megapikselnu širokokutnu leću za „selfie“ kameru. 

Već je jasna priča da će Samsung staviti samo najprestižnije komponente u svoje uređaje; tako Samsung Galaxy Note9 ima Exynos 9810, s octa core procesorom, a grafički dio odrađuje Mali-G72 MP18. Njegova prednost prije navedenih komponenti je ta da su smislili novi način hlađenja; koristi sustav hlađenja kreiran od ugljika i vode, a povećali su i sami hladnjak (odnosno heatsink).

Vrlo pouzdan i konzistentan sustav zbog kojeg se mobitel ne pregrijava ni prilikom igranja vrlo zahtjevnih videoigara, a donosi izvanredan performans. Pored toga, možemo vidjeti razliku između verzije od 6 GB radne memorije uz koju ide 128 GB prostora na mobitelu, a uz 8 GB verziju dolazi 512 GB prostora.

Kada dođe do baterije, Samsung je isti kao i s ekranom – što više to bolje! Tako su u Samsung Galaxy Note9 stavili bateriju od 4000 mAh, što ne samo da je napredak od prošlogodišnjeg Samsung Galaxy Note8 sa 3300 mAh, već totalno „gazi“ većinu konkurencije na tržištu!

Unaprijeđena S Pen olovka i druge značajke

Kada pričamo o novom Samsung Galaxy Note9, moramo spomenuti i njegov značajni S Pen, koji ove godine ima puno više funkcionalnosti nego inače. Njegovo spajanje bluetoothom na mobitel nam sada omogućava da daljinski upravljamo našim mobitelom, slikamo „selfije“ pomoću S Pena, ili držimo prezentacijski govor s klikom na S Penovu tipku. Konekcija bluetoothom je otvorila i velik broj novih mogućnosti koje će se tek proizvesti u daljnjem stadiju korištenja. Još jedna značajka koju je Samsung dodao je ta da svoj Samsung Galaxy Note9 možete pretvoriti u prijenosno računalo tako što bi ste ga spojili na eksterni monitor kablom. Zanimljiva funkcionalnost koja će zasigurno povećati produktivnosti.

Izvor: samsung.com


Samsung također navodi kako je popravio svog glasovnog asistenta Bixby, do te razine da bolje razumije korisnikove zahtjeve, i da se integrira s aplikacijama treće strane. U praksi baš i nije tako, Bixby je i dalje jedan glasovni asistent koji je još u izradi, te će trebati daljnju doradu kako bi bio kompetitivan s ostalim asistentima na tržištu.

Samsung Galaxy Note9 je već u prodaji na Mobis.hr webshopu, ne propustite ga po atraktivnoj cijeni!

 

Nabavi moćni Note 9 već danas!

 

 

Izvor fotografija: samsung.com

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel