Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 02. rujan 2022.

Predstavljanje nove iPhone 14 serije je pred vratima, a od novih modela očekuju se i velike novosti. Što bi se trebalo promijeniti, a što ostati isto te koje modele možeš očekivati, saznaj u nastavku!

Modeli

Apple će u novoj seriji standardno predstaviti 4 modela iPhone-a, velika novost je ta da iPhone Mini s karakterističnim manjim 5.4“ ekranom više neće biti. Modeli koje bi Apple trebao predstaviti idući tjedan su iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max i Iphone 14 Pro Max. Max i ProMax modeli imat će 6.7“ zaslon dok će Pro i „obični“ iPhone 14 imati 6.1“ zaslon. Apple je ovaj put odlučio ponuditi više opcija za veće ekrane pa će dosadašnji iPhone Mini zamijeniti iPhone 14 Max koji će imati isti ekran kao i najjači model.

Dizajn

Što se tiče dizajna, serija 14 ne bi se trebala drastično promijeniti u odnosu na prethodnu seriju no određene promjene ipak postoje. Očekuje se da će iPhone 14 Pro i ProMax imati veće i izraženije kućište kamera te kružni otvor za prednju kameru te otvor u obliku pilule za FaceID komponente za razliku od dosadašnjeg prepoznatljivog notch-a. Također, očekuje se i da bi iPhone ove godine mogao doći u novoj boji - ljubičastoj.

Kamera

Pro i Pro Max modeli trebali bi dobiti značajna poboljšanja u pogledu kamere. Apple uvodi Sonyjevu 48 MP širokokutnu kameru koja upija više svjetla i stvara kvalitetnije fotografije. iPhone 14 i 14 Max trebali bi zadržati 12 MP senzor iz iPhone-a 13 s ultraširokokutnom lećom kakvu trenutno imaju samo iPhone 13 Pro modeli.
Prednja kamera trebala bi doći s autofokusom i širim otvorom koji propušta više svjetla kroz leću i time stvara oštrije fotografije s naglašenijom dubinom.

Procesor i memorija

Iako su dosadašnje generacije iPhone-a uvijek dolazile s novom inačicom čipa, ove godine bi se to moglo promijeniti. Naime, prema izvorima, Pro i Pro Max modele pokretat će novi A16 Bionic čip dok će iPhone 14 i 14 Max zadržati A15 Bionic korišten u seriji 13. Prema nekim izvorima, A16 ne bi trebao imati nekih značajnijih prednosti u odnosu na A15 koji je sam po sebi nevjerojatno jak. Također, očekuje se da će modeli s A15 čipom dobiti „boost“ u performansama zbog novijeg modema, unutarnjeg dizajna i ažuriranja. Svi modeli imat će 6 GB RAM-a koliko su do sada imali samo iPhone 13 Pro modeli.
Što se tiče unutarnje memorije, modeli 14 serije trebali bi početi sa standardnih 128 GB s maksimalnom opcijom od 1 TB za Pro modele.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel