Košarica 0 Košarica je prazna 0
Kategorije Zatvori
Datum objave: 05. rujan 2019.

Android je napravio veliku promjenu. I to ne samo što se tiče inovacija samog operativnog sustava nego i što se tiče naziva. Još od Android v1.5 koji je predstavljen pod nazivom Cupcake (eng. mini tortice), Androidi OS je dobivao nazive po omiljenim slasticama. 

Starije verzije Android OS dobivale su nazive po slatkišima

Naravno, to je uvijek zabavljalo i same korisnike. Tako smo se na svojim pametnim telefonima zasladili s krafnama, lizalicama, pitama, ali i poznatim brendovima slatkiša poput Kit Kata, Jelly Beansa i Orea kako je koji dolazio po abecednom redoslijedu. 

Android Q sada se službeno zove Android 10!

Inicijalni naziv zbog kojeg su korisnici i dalje čekali dodatak imenu, ubrzo je promijenio cijeli identitet brenda i sada je samo Android 10. 

Sada ovaj operativni sustav donosi novitete koje su usklađene sa zahtjevima novih pametnih uređaja. Omogućeno je pametno upravljanje gestama, zatim popularna tamna tema koja štedi bateriju i odmara oči, brojne mogućnosti zaštite privatnosti, pametne mogućnosti komuniciranja. 

Što sve donosi novi Android OS?

Android-10-operativni-sustav

Primjerice pametno odgovaranje (eng. smart reply) uključuje mogućnosti brzog i intuitivnog povezivanja različitih aplikacija. Ako se dogovaraš za večeru, u samo par klikova moći ćeš iz razgovora otvoriti Google maps i postaviti podsjetnik u kalendar

Dobro je znati da je dostupna i sada svima omiljena tamna tema.

Android 10 uskoro dostupan na većem broju modela

Ova verzija za sada je dostupna samo na Google Pixel pametnom telefonu, ali vjerujemo da će ubrzo stići i na sve ostale pametne telefone. 

 

Pogledaj najbolju ponudu mobitela  
 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter

Među prvima saznaj za akcije i rasprodaje! Mi brinemo za tvoje podatke.