Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 01. ožujak 2023.

YouTube, najveća svjetska platforma za dijeljenje videa, pokrenula je novi komercijalni resurs za licenciranje glazbe pod nazivom "Creator Music". Nova usluga ima za cilj pomoći kreatorima sadržaja na platformi da legalno koriste komercijalnu glazbu u svojim videima.

Biblioteka širokog spektra kvalitetne glazbe

Usluga nudi ogromnu biblioteku prethodno očišćenih glazbenih zapisa koji se mogu koristiti u YouTube videozapisima bez straha od kršenja autorskih prava. Ovo je velika pobjeda za kreatore koji su se mučili pronaći kvalitetnu glazbu za korištenje u svojim videozapisima. Uz Creator Music mogu pristupiti glazbi popularnih izvođača i izdavačkih kuća, uključujući Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group i druge.

Osim što nudi ogromnu biblioteku prethodno očišćenih glazbenih zapisa, Creator Music također nudi alate koji pomažu kreatorima da pronađu pravu glazbu za svoje videozapise. To uključuje filtre za pretraživanje, preporučene pjesme na temelju sadržaja kreatora i odabrani popis za reprodukciju glazbenih zapisa.

Dostupnost svim YouTube kreatorima

Jedna od najboljih stvari o Creator Musicu je ta što je dostupna svim YouTube kreatorima, bez obzira na njihovu veličinu ili doseg. To znači da čak i manji kreatori koji možda nemaju proračun za licenciranje glazbe sada mogu besplatno pristupiti biblioteci komercijalnih glazbenih zapisa.

Stigla je nova konkurencija TikToku

Pokretanje Creator Music značajan je korak za YouTube, jer pomaže platformi da se natječe s drugim platformama za dijeljenje videa poput TikToka, koje su svoju korisničku bazu izgradile na temelju glazbe i zvučnih efekata. Pružajući kreatorima biblioteku visokokvalitetnih, unaprijed odobrenih glazbenih zapisa, YouTube kreatorima daje alate koji su im potrebni za izradu boljih videozapisa i povećanje publike.

Sve u svemu, pokretanje glazbe za kreatore pozitivan je pomak za YouTube i njegovu zajednicu kreatora. Pruža prijeko potreban resurs za kreatore koji su se mučili pronaći kvalitetnu glazbu za korištenje u svojim videozapisima i pomaže platformi da se natječe s drugim platformama za dijeljenje videa. Kako YouTube nastavlja rasti i razvijati se, usluge poput Creator Music postat će sve važnije za uspjeh ove platforme.

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel