Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 04. travanj 2017.

Novi Samsung S8 predstavljen je prošlog tjedna i zaista je ispunio sva očekivanja. Novi još čišći dizajn i izniman novi zaslon već na prvi pogled pokazuju napredak u odnosu na njegova prethodnika, Samsung S7. 

S obzirom na velik broj poboljšanja donosimo pregled najvažnijih karakteristika. 

1. Novi poboljšani dizajn

Jedna od prepoznatljivih karakteristika Samsung uređaja bila je početna tipka, odnosno home button na prednjoj strani uređaja. S novim modelom ta tipka je uklonjena, barem u fizičkom smislu, a ostavljena u virtualnom. Na taj način S8 serija pruža još bolje korisničko i ljepše korisničko iskustvo. 

Iako je uređaj nešto teži u odnosu na prethodnika, uspjeli su ga učiniti još tanjim uz zadržavanje 3.5mm utora za slušalice. 

2. Beskonačni zaslon

Beskonačni Quad HD + Super AMOLED zaslon pruža nevjerojatan ekran od ruba do ruba koji se prelijeva preko stranica uređaja i stvara zaglađenu površinu, bez izraženih prijelaza ili rubova. Ono što je važno istaknuti, model S8 dolazi s Gorilla Corning Glass 5 otpornim i izdržljivim staklom zaslona. 

Zaslon na modelu S8 veličine je 5.8'', a na modelu S8+ je impresivnih 6.2''. Zanimljiv je i omjer zaslona 18.5:9 koji pokriva nevjerojatnih 83% površine u odnosu na tijelo! 

Jedini uređaji koji se mogu usporediti s ovim uređajem su nedavno predstavljeni LG G6 i Xiaomi Mi Mix dostupan u Mobis.hr ponudi.

3. Sigurnost i zaštita

Skeniranje rožnice

Biometrijski skener rožnice već je nešto viđeno i to kod Microsoft modela Lumia 950 i Lumia 950XL! Ideja je temeljena na činjenici da nitko na svijetu nema dvije iste rožnice pa je gotovo nemoguće replicirati isti uzorak i time otključati uređaj telefona. 

Skener otiska prsta i lica

Samsung S8 omogućava otključavanje uređaja skeniranjem rožnice. Uz to moguće je skenirati lice koje predstavlja nešto manje siguran način te skener otiska prsta. Na taj način dostupno je nekoliko efikasnih mehanizama koji će spriječiti neželjene poglede ili krađu podataka. 

Spremi privatne podatke, datoteke i sadržaje u tajni folder koji će uz pomoć nekoliko razina zaštite biti dostupan samo tebi. 

4. Nevjerojatne specifikacije

Samsung Galaxy S8 prvi je pametni telefon koji će biti opremljen sa Snapdragon 835 procesorom. Uz to uređaj ima 4 GB RAM te 64 GB unutarnje memorije koju je moguće proširiti sa čak 256 GB vanjske memorije sa SD karticom. 

Ključne razlike modela S8 i S8+ su:

  • osmojezgreni procesor (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad) ♦ (2.3GHz Quad + 1.9GHz Quad)
  • 5.8'', 2960x1440 (570 ppi) ♦ 6.2'', 2960x1440 (529 ppi)
  • 3000 mAh ♦ 3500 mAh

5. Dual pixel tehnologija

Tehnologija koju je Samsung predstavio na S7 modelu predstavlja novu tehnologiju fokusiranja.

Što je to zapravo?

Do sada se u procesu fokusiranja samo 5% piksela korišteno za mjerenje kako bi se podesile leće za snimanje. S dual pixel tehnologijom 100% piksela koristi se za fokusiranje, što znači da je preciznost veća kao i kvaliteta prilikom snimanja fotografija ili videa bez obzira na količinu svjetla.         

Prednja kamera ima čak 8MP, f/1.7 što selfie fotografije čini još boljim, a glavna kamera odlikuje se sa čak 12 MP, f/1.7 i sposobnosti snimanja 4K videa.

6. Samsung dodatna oprema

Samsung dodatna oprema poput Gear 360 kamere i Gear VR naočala te dodatnih aplikacija čini ovaj uređaj nevjerojatno naprednim i moćnim alatom. Snimaj odlične snimke uz Samsung Gear 360 kameru koja je kompatibilna s Galaxy S8 i S8+ uređajima i live video zapisi bit će još kvalitetniji.


Sve to možeš gledati na VR naočalama. 

Dodatno, aplikacije poput Samsung Galaxy Connecta povezuje sve pametne uređaje, poput pametnog sata, na jednom mjestu. 

7. DeX (desktop user experience)

Docking station (hrv. priključna stanica) još je jedna inovacija koju smo u nešto starijoj verziji već vidjeli na Microsoft Lumiji 950, a sada je predstavljena u novom dizajnu. Budući da je sam uređaj iznimno snažan, može raditi i kao računalo. Potrebno je samo mobitel putem Dexa povezati sa zaslonom, tipkovnicom i mišem. 

8. Bixby osobni asistent

Bixby je Samsungov virtualni asistent koji je predstavljen upravo na Samsung Galaxy S8 modelu. S njim je moguće komunicirati glasom, tekstualno, dodirom ili kamerom odnosno fotografijom! Na samom uređaju nalazi se i specijalan gumb namijenjen pokretanju Bixbya. Olakšava kupovinu, traženje lokacija, pretraživanje slika, QR kodova i svega ostalog što bi vas moglo zanimati. 

 

Izvor: www.samsung.com

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel