Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 05. siječanj 2022.

Posljednjih nekoliko godina ideja 'pametnog doma' privukla je brojne ljubitelje tehnologije, ali i brojne druge potrošače da u svoj dom instaliraju uređaje koji će njihove domove i iskustvo življenja i boravka doma učiniti lakšim, zabavnijim i na kraju krajeva – boljim. Jedan od cjenovno, a i kvalitativno najistaknutijih proizvođača na tržištu smart home uređaja je Xiaomi s cijelim nizom uređaja koji omogućuju nikad lakše upravljanje, a podižu kvalitetu tvog života. Koji sve uređaji postoje te kako ih instalirati i povezati, pročitaj u nastavku.

Xiaomi Smarthome

Xiaomi Smarthome čini cijeli ekosustav pametnih uređaja koji rade zajedno kako bi tvoj dom učinili pogodnijim i boljim za život. Ovi uređaji koriste IoT (Internet of Things) tehnologiju koja ti pomaže u automatizaciji kontrole uređaja. Za povezivanje uređaja koje imaš u svom domu te njihovo jednostavno upravljanje potrebna ti je Xiaomi Mi Home aplikacija koju možeš preuzeti na svoj pametni telefon, a podržana je na bilo kojem operativnom sustavu. Uređaji se jednostavno sinkroniziraju s aplikacijom kako bi njihova kontrola bila moguća.

Uz Mi Home aplikaciju bit će ti potreban i Xiaomi Mi Smart Home Hub – centralna jedinica za povezivanje pametnog doma. Preko njega ćeš moći povezivati pametne uređaje unutar svog doma i postavljati način rada kako ti odgovara. Podržava 3 protokola za povezivanje – Wifi, ZigBee i Bluetooth, a preko njega je senzorima moguće upravljati i glasovnim naredbama.

 

Kako se uređaji povezuju?

Kao što smo već opisali, za povezivanje uređaja bit će ti potrebna Smart Home Hub centralna jedinica te Mi Home aplikacija. Kada uključiš Smart Home Hub, preuzmi aplikaciju Mi Home te ju poveži na svoj Wifi. Zatim na Smart Home Hub-u pritisneš i zadržiš gumb za paljenje oko 3 sekunde nakon čega bi se na aplikaciji trebala pojaviti obavijest o spajanju s uređajem. Kada odobriš spajanje, bit će moguće i povezati sve ostale uređaje koje imaš. Pametne uređaje  s Hubom ćeš povezati tako da ih resetiraš nakon čega će se oni automatski s njim spojiti.

Koje uređaje možete povezivati?


Iako Xiaomi nudi mnoštvo pametnih uređaja unutar svog ekosustava, u nastavku ćemo spomenuti neke od njih te kako njihovo povezivanje izgleda u praksi. Sve navedene uređaje možetš također pronaći u našem webshopu.

Primjerice, ukoliko posjeduješ Xiaomi Mi 360 kameru, možeš ju povezati s Xiaomi Mi Window and Door senzorom koji je postavljen kod prozora ili vrata. Senzor će na na kameri aktivirati snimanje ukoliko se prozor ili vrata otvore dok nisi kod kuće te poslati obavijest na tvoj pametni telefon.
Xiaomi Mi Smart LED Ceiling Light je stropna svjetiljka koju isto možeš povezati na Window and Door senzor kako bi se svjetlo automatski upalilo čim otvoriš vrata prostorije. Također, Window and Door senzor možeš povezati na klimu tako da se ona automatski isključi kada otvoriš prozor.

 

Provjeri našu bogatu ponudu Xiaomi Smart Home uređaja

 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel