Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 30. siječanj 2023.
Korištenje umjetne inteligencije (AI) postaje sve uobičajenije u našem svakodnevnom životu. Od robota koji mogu odgovarati na pitanja do softvera za prepoznavanje lica koji olakšava otključavanje vašeg telefona, postoji mnogo AI aplikacija koje biste trebali imati na svom mobilnom uređaju. Pogledajmo neke od najboljih AI aplikacija dostupnih danas i istražimo kako vam mogu olakšati život!
 

1. LENSA AI

Senzacija koja je vrlo brzo zavladala svijetom je aplikacija za uređivanje fotografija koja koristi umjetnu inteligenciju za stvaranje tzv. „čarobnih avatara“. Riječ je o aplikaciji Lensa, koja se za manje od tjedan dana popela s 161. na 1. mjestu u SADu i postala najskidanija aplikacija u App Storeu i Google Playu. Aplikacija koristi model Stabe Diffusion otvorenog koda koji će uz odabir vaših 10 do 20 fotografija stvoriti realistične avatare koji izgledaju kao da ih je napravio umjetnik. Na žalost ništa nije besplatno pa tako ni upotreba ove aplikacije. Korisnici će za vlastite „čarobne avatare“ platiti najmanje 3,99 USD.

Izvor: Lensa AI  Izvor: Lensa AI 

Izvor: Lensa AI

2. STARRYAI

Ako tražite besplatnu aplikaciju koja koristi AI inteligenciju, dobar izbor je Starryai. Starryai nudi tri različita besplatna AI sustava, a najpopularniji je Stable Diffusion. Trebate samo napisati teksutalni opis za ono što želite naslikati i odabrati alate kojima će to biti učinjeno. Aplikacija funkcionira na temelju kredita. Svaki dan ih možete dobiti pet, a dodatne kredite možete ili kupiti ili zaraditi gledanjem reklama. Dobivene slike možete preuzeti na svoj mobitel ili podijeliti na društvenim mrežama.

Izvor: starryai

3. ENHANCE-X

Samsung je napravio aplikaciju za obradu footografije, koja se također temeljni na umjetnoj inteligenciji. Aplikacije je namijenjena korištenju na isključivo Samsung Galaxy pametnim telefonima. Za razliku od ostalih aplikacija, ova aplikacija vam sugerira koja boja je dobra za prostoriju u kojoj je fotografija napravljena, treba li osobu pored vas ukloniti, a može ukloniti zamućenja, refleksiju, izoštriti detalje, posvjetliti sliku pri slabom osvjetljenju i još more toga.
 

Izvor: Galaxy Enhance-X

4. ELSA

Elsa koristi govornu tehnologiju i umjetnu inteligenciju kako bi pomogla učenicima kojima engleski nije materinji jezik. Cilj aplikacije je da poboljšate svoj govor i izgovor putem kratkih lekcija temeljenih na aplikaciji. Aplikaciuja je trenutno lokalizirana na devet jezika i pristupaju joj korisnici u preko 100 zemalja za učenje engleskog jezika.

 

Izvor: Elsaspeak.com

5. SOCRATIC

Aplikacija s obrazovnom namjenom temeljena na umjetnoj inteligenciji. Napravljena je kao podrška mnogim područjima kao što su – znanost, matematika, književnost, društvene nauke i mnoge druge. Socratic daje ilustrirana objašnjenja važnih pojmova za svaki predmet uz pomoć učitelja. Socraticova značajka prepoznavanja teksta i govora pomaže vam u dohvaćanju najrelevantnijih resursa za učenje. Sve te značajke čine Socratic jednom od najboljih Androidovih aplikacija za umjetnu inteligenciju.

  

Izvor: Socratic.org

6. HOPPER

Hopper koristi mogućnosti predviđanja kako bi pomogao korisnicima da dobiju uvid u troškove planiranih putovanja. Želite proputovati svijet, a ne znate koji vam je budžet potreban? Nema problema, jer Hooper pomaže korisnicima da dobiju točan uvid u troškove povezane s letovima, hotelskim sobama i iznajmljivanjem automobila. Pruža uvide do godinu dana unaprijed tako da na vrijeme možete napraviti planove putovanja. Vi samo trebate unijeti željeno odredište, a Hopper će vam pružiti relevantne informacije o cijenama putovanja, vjerojatnosti povećanja ili smanjenja cijena i najboljim datumima putovanja. Također vas može obavijestiti o promjenama cijena.

Izvor: hopper.com

7. YOUPER

Jedna od najboljih aplikacija posvećena mentalnom zdravlju je Youper. Pomoćnik za mentalno zdravlje koji se oslanja na AI za promicanje boljeg stanja uma. Prilikom razgovora s chatbotom korisnicima se prezentiraju različite psihološke tehnike koje im mogu pomoći da se nose s emocionalnim borbama. Također može djelovati kao dopunski alat za profesionalnu terapiju mentalnog zdravlja. Aplikacija pomaže procjeni osobnosti, dobijate pristup brojnim audio i foto formatima, testovima emocionalnog stanja, praćenju raspoloženja i vježbama sabranosti.

 

Izvor: slika zaslona iz aplikacije Youper

Sve je veći značaj umjetne inteligencije u našim životima, a razvoj novih aplikacija neprekidno raste. Zat skini ove AI aplikacije i olakšaj si svakodnevicu i maksimalno uživaj u digitalnom životu. 

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Komentari (2)
Klementina Petir 19.10.2023.
Ovo je jako zanimljivo
Odgovori
Nemanja Matic 18.04.2023.
Super
Odgovori

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel