Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 17. veljača 2021.

Kupnja novog mobitela uvijek je veliko uzbuđenje, ali kada se sjetiš da trebaš prebaciti sve podatke na novi uređaj uzbuđenje malo splasne. Ne samo da se svi podaci moraju prebaciti, također želiš da su svi računi sa lozinkama također spremljeni kao i sve aplikacije instalirane. Srećom, danas je to vrlo lagan zadatak i ne oduzima previše vremena. U nastavku smo ti pripremili kratak vodič kako najlakše prebaciti sve što ti je potrebno na novi uređaj.

Prije prebacivanja

Prije nego se prebaciš na novi mobitel pobrini se da imaš backup za sve podatke u starom mobitelu, te da su oba mobitela napunjena na 100% kako bi prebacivanje obavio bez ikakvih prekida. Također, pokušaj da su oba uređaja spojena na WiFi mrežu obzirom da će biti potrebno puno preuzimanja što se tiče aplikacija. Kada si prebacio sve željene podatke, nemoj ništa brisati sa starog mobitela što dulje možeš, te provjeri da li je sve u redu sa svim aplikacijama i podacima na novom mobitelu.

Instaliraj dodatne aplikacije za backup

Preporučuje se instalacija aplikacija za backup, kao što su Google Photos ili Google Drive. Obzirom da ovim aplikacijama možeš pristupiti sa bilo kojeg uređaja odlično su pojačanje svim tvojim podacima. Također u svakom trenutku ih možeš pohraniti na novi uređaj.

*Svakako je bitno da svaki korisnik provjeri opcije za sigurno prebacivanje, backupira podatke kako ne bi došlo do njihovog gubitka, a svakako je najsigurniji način obratiti se servisnom centru za prijenost podatka.

Ugrađena opcija backupa u Android mobitelima

Obzirom da je unazad par godina Google i više nego dobro usavršio opciju backupa i vraćanja podataka te je time olakšao prebacivanje s Andrioda na Android. Sve dok opciju imaš uključenu, tvoj pametni telefon će sve podatke, aplikacije, pozive, poruke spremiti na Google Drive, a mogu se uključiti tako da se u postavkama mobitela, bira Google i onda Backup, te se sve automatski sprema na cloud. Kada se novi uređaj pokrene, Google će ponuditi opciju vraćanja svih podataka na novi uređaj.

*Korisnici pametnih telefona na svoju odgovornost instaliraju aplikacije, a i svakako preporučujemo da budu iz provjerenih izvora kako bi izbjegli oštećenja softvera, gubitak podataka ili neželjene efekte.

Prebacivanje aplikacija sa mobitela na mobitel

Ukoliko si uspješno napravio backup svih podataka i aplikacija, prvo je potrebno dopustit pristup backupu na novom Android uređaju. Tako će se sve aplikacije koje si imao instalirane na starom  mobitelu biti automatski instalirane i na novi. Nažalost kod nekih aplikacije možda će se trebati ponovno logirati, dok će neke zapamtiti tvoje korisničke podatke.

Ako ipak ne želiš prebaciti baš sve aplikacije, vrlo lako im možeš pristupiti na svom Google Play korisničkom računu. Kako bi to napravio, otvorit ćeš Google Play Store, odabrati Menu, My apps & games i Library koja će ti prikazati sve aplikacije koje si ikada instalirao pa s tog popisa možeš izabrati koje želiš instalirati.  

Jedan od najistaknutijih problema prilikom prebacivanja na novi uređaj je ponovno prijavljivanje u sve aplikacije. Kod nekih postoji mogućnost prijave putem Google računa ili neke od društvenih mreža, dok neki zahtijevaju upis korisničkog imena i lozinke. Najlakši i najsigurniji način je korištenje aplikacija koje su menadžeri za lozinke, kao što su LastPass ili 1Password s kojima možeš kreirati komplicirane lozinke za što bolju sigurnost i automatski kopiraju tvoje podatke kako ih ne bi trebao pamtiti.

*Korisnici pametnih telefona na svoju odgovornost instaliraju aplikacije, a i svakako preporučujemo da budu iz provjerenih izvora kako bi izbjegli oštećenja softvera, gubitak podataka ili neželjene efekte.

Potraži već danas svoj novi pametni telefon

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Komentari (1)
Mira Bobabović 09.09.2023.
Nisam nasla opciju kako na tvorničke postavke staviti stari mobitel (koji je povezan s novim mobitelom) a da mi se ne pobrišu podaci i ostalo na novom...
Odgovori

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel