Košarica 0 Košarica je prazna 0
Datum objave: 23. ožujak 2022.

Pametni satovi nisu rezervirani samo za odrasle. Na tržištu postoji niz modela pametnih satova koji su prilagođeni i za mlađe naraštaje. Neki nude i vježbe za razvoj učenja i brojače koraka koji podsjećaju vaše dijete da se pokrene i ostane zdravo i aktivno.

Naravno, svaki roditelj sigurnost i zdravlje svojeg djeteta stavlja na prvo mjesto i zato je vrlo dobro detaljno istražiti sve potencijalne dobre i loše strane pametnog sata za vaše dijete.

Kako bi vam skratili vrijeme, mi smo to učinili za vas, a što smo zaključili - saznajte u nastavku.

Prednosti pametnih satova za djecu

1.S pametnim satom uvijek ste u kontaktu s djetetom

Pametni sat omogućuje vašem djetetu da vas nazove u bilo kojoj situaciji, pogotovo kada je u opasnosti.

Na pametni sat za djecu možete memorirati telefonske brojeve koje će vaše dijete po potrebi kontaktirati. Često postoji i SOS tipka pritiskom na koju pametni sat zove mamu ili tatu.

2.GPS na pametnom satu omogućuje da u svakom trenu znate gdje se vaše dijete nalazi

Kada vaše dijete odlazi na školski izlet ili druženje s prijateljima, uz GPS na pametnom satu nećete brinuti je li tamo gdje bi trebalo biti.

Neki pametni satovi za djecu imaju opciju određivanja sigurnosne zone u kojoj želite da se vaše dijete nalazi, primjerice na dječjem igralištu. Napusti li vaše dijete igralište, pametni sat će poslati obavijest na vaš pametni telefon.

3.Pametni satovi potiču produktivnost

Pametni satovi pomažu djeci bolje isplanirati svoj dan te učinkovito izvršavati zadatke.

Primjerice, roditelj može djetetu dodijeliti zadatak, a sat će djetetu slati podsjetnike na treninge, kontrolne zadaće, rođendane... Ova značajka pomoći će djetetu razviti osjećaj odgovornosti, a to će pozitivno utjecati na njihovo samopoštovanje.

4.Pametni satovi potiču djecu na aktivnost

Sjedilački način života jedna je od najvećih opasnosti današnjice, a motiviranje djece od malih nogu na bavljenje aktivnosti usađuje zdrave navike. Pametni sat u tome može pomoći.

Primjerice, neki dječji pametni satovi imaju mjerače aktivnosti poput pedometra. Dijete koje ima zadani dnevni cilj koliko koraka treba napraviti bit će motivirano više se kretati.

Negativne strane pametnih satova za djecu

1.Pametni satovi za djecu su sigurnosna prijetnja

Neki proizvođači pametnih satova za djecu ne slijede sigurnosne protokole. Hakeri lako mogu dobiti pristup takvim satovima i presresti poruke između djeteta i roditelja, prisluškivati djecu, slati poruke za koje se čini kako dolaze od roditelja…

Zato odaberite pametni sat za dijete od pouzdanog proizvođača čiju vjerodostojnost i recenzije lako možete provjeriti. Osim toga, u postavkama sata ukinite mogućnost preuzimanja aplikacija iz nepoznatih izvora te prikupljanja podatke koji uređaju nisu potrebni.

2.Pametni satovi djeci odvlače pažnju

Pametni satovi mogu ometati djecu za vrijeme nastave, dok sudjeluju u prometu ili kada se igraju sa svojim prijateljima. Pametni sat čak može poslužiti i za varanje na testovima.

Neke škole u zapadnim zemljama zabranile su korištenje pametnih satova za djecu, a Njemačka je 2017. uvela zabranu u čitavoj zemlji. Provjerite situaciju u školi vašeg djeteta prije nego se upustite u investiciju.

3.Pametni sat može narušiti odnos između djeteta i roditelja

Stalnim praćenjem djeteta pomoću GPS postavki na pametnom satu pokazujete kako mu ne vjerujete, a pritom se kod djeteta čak može razviti osjećaj tjeskobe i depresije.

4.Djeca lako mogu oštetiti pametni sat

Dobro istražite koji pametni sat odabrati za svoje dijete, jer malo je modela koji su dovoljno izdržljivi kako bi preživjeli dječje avanture na igralištu. Izdvojit ćete puno novaca za uređaj koji će u najboljem slučaju preživjeti nekoliko mjeseci.

Misao za kraj

Pametni sat pomaže roditeljima uvijek bili povezan sa svojim djetetom, a mališanu omogućuje uvijek se imati kome obratiti u slučaju nevolje. Ipak, nemoguće je zanemariti i loše strane koje nosi suvremena tehnologija.

Na svakom je roditelju da sam odluči što je najbolje za njegovo dijete. Pametni sat roditeljima pomaže voditi računa o sigurnosti i zdravlju djeteta, a djetetu omogućava da bude u trendu s vršnjacima, igra igrice te ostane aktivno.

No, uvijek je vrlo važno da roditelj dobro upozna dijete s tehnologijom kako bi dijete iskoristilo maksimalno pozitivne, a izbjeglo negativne strane ove nosive tehnologije.

*Članak je napisala: Petra Škofić - magistra komunikologije s višegodišnjim iskustvom u stvaranju sadržaja za web. Trenutno radi kao content marketing menadžerica za portal Nabava.net - servis koji od 2001. godine na jednom mjestu prikazuje ponudu proizvoda na hrvatskom tržištu, s ciljem da kroz sveobuhvatni komparativni prikaz olakša ljudima kupnju.
 

Potraži svoj pametni sat

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima. Tvoje ime i prezime prikazat će se kao puno ime i prvo slovo prezimena (npr. Ivan I.).
Nema komentara. Budi prvi!

Prijavi se na newsletter i saznaj sve novosti i najbolje ponude!

Upiši svoju mail adresu nakon čega ćemo ti poslati aktivacijski link. Klikom na link potvrđuješ svoju adresu  

Zatvori

Tvoja privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na tvoje uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možeš urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitaj u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps

Facebook messenger 

Live chat

Sendgrid

Jeftinije.hr - sMind ankete i certifikati

Mailchimp

Google tag manager

Google analytics

Google ecommerce

Zopim chat

Facebook pixel